Primarul Carabelea: stațiile de 60.000 de euro „nu au fost proiectate ca adăposturi de vreme rea”

Stațiile de 60.000 de euro montate în Piatra-Neamț nu sunt făcute pentru a adăposti pietrenii care așteaptă mijloacele de transport în comun, spune primarul Andrei Carabelea.

Potrivit MESAJUL.ro, primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, cel pe care îl vedem mai des în emisiunile online decât la primărie, a încercat, fără succes, să spargă mitul stațiilor de 60.000 de euro, spunând că ele nu costă chiar atât și că au mai fost costuri de săpat, legat, plimbat hârtii și proiectare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Ca să închidem subiectul în privința costului, îl mai anunțăm încă o dată pe profesorul și primarul Carabelea că matematica este cât se poate de simplă:

4.808.000 de euro de împărțit la 80 de stații de autobuz = 60.100 de euro, costul final al unei stații montate. Punct!

Știm că aceste stații, care costă fiecare cât un apartament într-o zonă bună din oraș, atârnă ca o piatră de moară de gâtul primarului, dar așa-i când îți asumi proiecte făcute de alții și le treci în dreptul tău la capitolul realizări.” – notează sursa citată.

O femeie i-a expus primarului că aceste stații care au costat atât de mult nu oferă un minim confort, ajungând să fie luată de vânt în timp ce aștepta în stație, iar Carabelea i-a răspuns sec că „aceste stații nu au fost proiectate ca adăposturi de vreme rea.

Evident că oamenii i-au replicat, spunându-i că rolul stațiilor de autobuz este să te protejeze de ploaie, de vant etc. până la venirea autobuzului și nu putem spera doar la vreme bună, din moment ce avem 4 anotimpuri.

Conform MESAJUL.ro, un bun exemplu de bune practici în administrație este comuna prahoveană Brazi, care a achiziționat 11 stații de autobuz având la bază un model din Dubai, prevăzute cu aer condiţionat pentru vară şi calorifer pentru iarnă, uși glisante acționate electric, monitor cu flux de știri locale.

Prețul celor 11 stații a fost de 82.000 de euro (sub 8.000 de euro pentru fiecare stație).

 

PUBLICITATE