Primarul Andrei Carabelea vrea transformarea containerelor de la Spitalul Lețcani în săli de clasă pentru elevi

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a declarat că va cere Consiliului Județean containerele spitalului de la Lețcani, pentru a fi folosite ca săli de clasă de elevii școlilor care intră în reabilitare.

Declarația edilului a fost făcută în această dimineață, la emisiunea „Cafeaua de dimineaţă” de la Mesagerul de Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Ieri am participat la un Consiliu de Administrație ca invitat la Școala Nr. 2 unde, după incidentul petrecut în aprilie, vă aduceți aminte cu acel tavan… (vezi articol AICI)

Evident acel corp de clădire este închis, nu e funcțional și trebuie reorganizată cumva activitatea școlar-educațională. Nu avem o soluție de spații cu care să compensăm cele opt săli de clasă dar o variantă ar putea fi tocmai cele acele containere despre care vorbeați de la Lețcani.

Le voi solicita expres Consiliului Județean. Păi dacă tot nu sunt folosite acolo, măcar să reușim să rezolvăm o problemă locală, mai ales că urmează și alte școli să intre în reabilitare în primăvara anului următor. Cel puțin trei școli vor intra în lucrări complexe de modernizare, motiv pentru care o astfel de soluție ne-ar ajuta foarte mult.” – a declarat primarul Andrei Carabelea.

Soluția prezentată de primarul Carabelea, de a utiliza containerele în care au stat bolnavii de COVID, cu siguranță va deveni subiect de dezbatere în zilele următoare. Mai ales că s-ar găsi variante mult mai „smart” chiar în clădirile municipalității. Sau, ca exemplu, în alte orașe, în momentul în care elevii rămân fără spații educaționale, primăriile închiriază clădiri din mediul privat și mută elevii acolo pentru ca procesul educativ să se desfășoare fără probleme.

PUBLICITATE