Primarul Andrei Carabelea către afaceriștii care rămân fără parcări: „să-și schimbe domeniul de activitate”

Primarul Andrei Carabelea îi îndeamnă pe pietrenii care au afaceri pe străzile unde vor se vor desființa parcările să-și schimbe domeniul de activitate.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc în această săptămână la Primăria Piatra-Neamț, care ar fi numărul de afaceri care se vor închide în urma desființării parcărilor pe coridoarele de mobilitate urbană (străzi precum b-dul Decebal, b-dul Traian etc.), primarul Andrei Carabelea a declarat:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este greu de anticipat cine se va închide și cine nu. În primul rând e clar că va trebui o decizie de management a celor care conduc respectivele afaceri dacă nu ar fi oportună schimbarea domeniului de activitate.

În momentul în care aduci trafic pietonal în zona respectivă, este clar că vor intra mai mulți oameni în magazinul respectiv. Eu nu am văzut pe nimeni să intre în magazin cu mașina.

E drept că locul de parcare în față creează percepția unei facilități dar exemplele oferite de alte orași din țări mai dezvoltate decât România ne arată că pietonalizarea, creșterea accesibilității către magazinele respective, generează un trafic mai mare și unii manageri decid schimbarea domeniului de activitate în funcție de tipul pietonilor care ajung mai fregvent în zona respectivă.”

Ca exemplu, atât pe b-dul Decebal și în special pe b-dul Traian, există numeroase magazine de mobilă, piese auto, ornamente interioare, îmbrăcăminte, restaurante etc.

Aceste mici afaceri nu trăiesc din vânzarea făcută de vecinii din blocurile din jur, ci au clienți în tot orașul.

De aceea parcările de pe bulevard erau vitale pentru ca afacerea să meargă.

„Primarul Carabelea le transmite franc să-și schimbe domeniul de activitate. Simplu, nu?

În plină criză economică mondială, cu prețuri galopante la utilități, oamenii de afaceri sunt puși să se reorinteze rapid. Adică cel care vinde piese auto să-și deschidă restaurant, sau cel cu mobilă să vândă flori sau țigări.

Modul în care primarul Carabelea oferă aceste soluții absurde, arată ce amatori are municipiul Piatra-Neamț la conducere.

Mai mult decât atât, primarul spune că prin dispariția parcărilor de pe bulevarde se va mări numărul de persoane care vor merge pe jos, iar magazinele respective vor avea mai mulți clienți.

E de noaptea minții!” – notează MESAJUL.ro

PUBLICITATE