Primarul Andrei Carabelea anunță că podul de la spital va fi demolat și reconstruit

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a anunțat în cadrul unei emisiuni TV că podul din zona Spitalului Județean urmează să fie demolat și reconstruit.

„Un alt pod extrem de important de pe raza municipiului Piatra-Neamț care va fi demolat și reconstruit unul nou care să răspundă și nevoilor de fluidizare a traficului va fi podul de la spital.” – a spus Andrei Carabelea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit MESAJUL.ro, niciodată nu au apărut în spațiul public semnale că acel pod ar reprezenta un adevărat pericol și trebuie unul nou.

Mai mult de atât, vorbim despre un pod care are 5 benzi de circulație. Așa că nu înțelegem cum va fi fluidizat traficul după reconstrucția lui.

Sigur că podul de la Piața centrală avea nevoie urgentă să fie reconstruit și s-au făcut demersuri încă de pe vremea în care Chtic era la cârma orașului, dar despre cel de la spital nu au fost discuții în acest sens.

Conform sursei citate, nici Inspectoratul de Stat în Construcții și nici Apele Române nu au făcut demersuri care să demonstreze că acel pod are nevoie urgentă să fie reconstruit.

Primarul Carabelea anunță că acest pod va fi dărâmat în primăvara anului viitor, după ce se vor termina lucrările celui de la Piața centrală.

Dărâmarea și reconstruirea va dura câteva luni bune, poate mai bine de jumătate de an.

Practic, blocarea totală a intersecției de la spital va face ca pentru câteva luni de zile traversarea orașului să se facă prin două trasee ocolitoare: pe varianta orașului sau prin fața magazinului Unic, unde traficul este deja catastrofal.

Mai multe puteți citi AICI

PUBLICITATE