Primăria vrea program mai scurt pentru terasele sezoniere din Piatra-Neamț

Un proiect de hotărâre care va fi supus la vot în urmatoarea ședința a Consiliului Local limitează programul teraselor sezoniere din Piatra-Neamț până la ora 22:00.

Potrivit proiectului, „orarul de funcționare al agenților economici care desfășoară activități de alimentație publică la terase sezoniere amplasate pe domeniul public/privat este maxima ora 22:00”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vorbim despre terasele care apar, de obicei, în sezonul estival, în zona Ștrandului Municipal, sau de terasele montate la diferite evenimente / sărbători / spectacole.

Consilierul local Florentina Moise susține că se va opune acestui proiect prin care „vor să ucidă, prin «litera legii», toate terasele din Piatra-Neamț”

„Un proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul Alin Lehăduș va fi supus la vot în urmatoarea ședința a Consiliului Local Piatra- Neamț.Se referă la aprobarea „Regulamentului privind modalitatea de obținere a avizelor/ acordurilor/ autorizațiilor de deschidere a exercițiului comercial, precum și principiile generale privind desfășurarea activității comerciale și urmărește dezvoltarea rețelei de distribuție a produselor și serviciilor de piață, cu respectarea principiilor liberei concurențe, protecției vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor, precum și a mediului“.

Totul „bine și frumos“, conform unei vorbe vechi, dar la o analiză amănunțită a documentului constat că, de fapt, ni se cere să dăm în cap agenților economici care dețin terase în Piatra-Neamț, agenți care oricum de 2 ani, dacă nu și-au declarat falimentul, abia suflă și „aduc bani de-acasă“ pentru a-și întreținere afacerile care abia mai funcționează.

Concret, la Capitolul IV., art. 28, alin. (3) al regulamentului mai sus invocat, se precizează că „orarul de funcționare al agenților economici care desfășoară activități de alimentație publică la terase sezoniere amplasate pe domeniul public/ privat este de maxim ora 22.00“. Adică o afacere care funcționează cât de cât după lăsarea serii, când mai au oamenii timp să iasă „la o gură de aer“, trebuie să își tragă obloanele pentru că așa s-ar impune printr-o hotărâre de Consiliu Local!

Niciodată, dar niciodată, eu și colegii mei din PSD care suntem trimiși de pietreni să le reprezentăm interesele în Consiliul Local Piatra-Neamț, nu vom face așa ceva! Scopul nostru nu este să le distrugem unor patroni bruma de profit de pe urma unor activități sezoniere! Scopul nostru nu este să vedem oameni chinuiți, afaceriști care își văd investițiile risipite! Și să nu îi neglijăm nici pe clienții care vor vrea să își petreacă seara în aer, la răcoare, bucurându-se de relaxarea oferită de o terasă!

PSD va depune amendament în ședință, pentru că nu vom accepta niciodată ca terasele, în Piatra-Neamț, să se închidă la ora 22! Atât am avut de spus!” – este mesajul Florentinei Moise

PUBLICITATE