Primăria va stinge iluminatul festiv timp de 5 minute în semn de solidaritate față de ucraineni

Primăria Piatra-Neamț anunță că va stinge iluminatul festiv în această seară, timp de 302 secunde (5 minute), în semn de solidaritate față de ucraineni.

Comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Astăzi se împlinesc 302 zile de la începerea războiului sângeros și nedrept din Ucraina, unde mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe lângă decesele de pe frontul de luptă, peste 10 milioane de oameni suferă în această iarnă din cauza atacurilor asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

Milioane de oameni – mame, copii, bunici – care vor trebui să înfrunte temperaturi critice fără electrictate, fără căldură și fără gaze naturale.

Rețeaua „United4Ukraine” a lansat o inițiativă prin care orașele lumii își pot manifesta solidaritatea față de această catastrofă umanitară care se întâmplă în prezent în Ucraina.

Piatra-Neamț se alătură acestei inițiative și în această seară, de la ora 20:00, vom stinge iluminatul festiv din oraș pentru 302 secunde, într-un act simbolic de solidaritate față de ucrainenii care anul acesta trec prin iarnă în întuneric total și în frig.

PUBLICITATE