Primăria Târgu-Neamț, criticată pentru campania anti-cerșetorie

Campania anti-cerşetorie, promovată de primăria Târgu-Neamț pe bannerele din oraș, este criticată de cei de la ortodoxinfo.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Iată ce se poate citi pe un banner de la intrarea dinspre Piatra Neamţ în oraşul Târgu Neamţ, oraş aflat în mijlocul unei salbe de mănăstiri ortodoxe, care au practicat din vremea întemeierii lor milostenia faţă de cei nevoiaşi.

Nu ştim ce a determinat primăria Târgu Neamţ să se implice în astfel de campanie, mai ales că cerşetoria este reglementată şi pedepsită de către Codul Penal şi ar trebui să fie problema poliţiei, acolo unde ea este practicată ca formă de şarlatanie, şi nu trebuie să se facă astfel de campanii publice.

Personal consider că bannerul riscă să creeze o formă de împietrire a inimii faţă de suferinţa aproapelui care chiar are nevoie de ajutorul celor cu dare de mână, lucru care nu cadrează deloc cu specificul spiritual al urbei nemţene, aflate într-o oază de spiritualitate ortodoxă.

Faptul că are şi o traducere în engleză arată că problema are deja „conotaţii europene”. Apropo, „beggar” este definit în engleză aşa: „a person, typically a homeless one, who lives by asking for money or food.” (o persoană, de obicei fără adăpost, care trăieşte cerând bani şi mâncare), adică exact nenorociţii sorţii, care chiar au nevoie de ajutorul aproapelui lor, nu şarlatanii care practică cerşetoria ca „job”. – notează sursa citată.

Articolul integral îl puteți citi – AICI
PUBLICITATE