Primăria Roman a respectat legea! Despre demersul de campanie al Prefecturii și ipocrizia PSD

Primăria Roman dovedește cum s-a realizat lucrarea de la Piață, respectând legea

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prefectul de Neamț, Vasile Panaite, fost primar PSD până acum o lună, a declanșat în ultimele zile un adevărat asalt privind avaria la rețeaua de apă din municipiul Roman de săptămâna trecută, rezolvată de către primarul Lucian Micu, ApaServ și câțiva romașcani implicați în aproape 17 ore. Inițial, am crezut că demersul Prefecturii, unul lăudabil și onest, acela de a verifica dacă intervenția s-a realizat în parametri optimi, s-a demonstrat a fi un incisiv demers de campanie, în care o instituție cum este cea a prefectului, considerată a fi apolitică, și care ar trebui să fie un factor de echilibru se implică într-un mod reprobabil.

După un control fulger, care altă-dată s-ar fi întins pe durata unor săptămâni, dar care acum a durat câteva ceasuri, oamenii Prefecturii au tras concluzii care nu au nicio legătură cu realitatea! Nimic de mirare, câtă vreme veniseră cu acuzele fără acoperire în servietă, doar-doar or mai aduce ceva procente candidatului PSD la Primăria Roman. Ipocrizia PSD își mai arată încă o dată colții. Puțin le pasă de oameni, de apă, de avarii, de intervenții, de soluțiile pe care primarul Lucian Micu le-a găsit, alături de oameni de bună credință, cărora le-a mulțumit public. Singurul scop este să mai stoarcă un amărât de procent pentru candidatul PSD la Primăria Roman, la 48 de ore înainte de alegeri.

Am fost condamanți să fim vinovați, ca în anii stalinismului, fără ca nimeni să asculte argumente. Procesul verbal de constatare era scris dinainte, fără să se mai uite nimeni pe niciun act. Orice documente am arătat, s-au dovedit a fi inutile! Dreptatea este, însă, de partea noastră. Încă de joi, am făcut publice toate documentele care arată că reprezentanții Prefecturii Nu au dreptate. Le punem încă o dată la dispoziție, fără a intra în amănunte, pentru că minciuna are întotdeauna picioare scurte (care oricum nu interesează pe nimeni și pe care nimeni nu le ascultă).

Ne asumăm, încă o dată, responsabilitatea de a răspunde legii, astfel încât, pe înțelesul tuturor, facem următoarele precizări la întrebările adresate de către Prefectură, și, din nou, atașăm acestui comunicat, dovada faptului că Primăria municipiului Roman a respectat în totalitate legea:

  1. Întrebarea Instituției Prefectului – A fost realizat un proiect tehnic de deviere a rețelei de apă potabilă și canalizare conform mențiunii la punctul 7 din avizul Apaserv? Dacă da, vă rog să prezentanți urgent acest proiect.

Răspunsul Primăriei Roman este: ApaServ a prezentat ca anexă la avizul favorabil o schiță, pe care o și anexăm, conform căreia, sub parcarea etajată nu se aflau rețele de apă ce trebuiau deviate. De acest lucru au luat știință toți factorii de decizie care au semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor. Așa cum se vede în anexa avizului dat de ApaServ, conducta, mai exact magistrala avariată în noaptea de vineri spre sâmbătă, este situată/amplasată înafara construcției, așa cum ne prezintă ApaServ, aceeași companie care și precizează că acea conductă are un diametru de 200 mm, în timp ce, în realitate, avea 400 de mm, era magistrala care alimentează fiecare cartier din oraș.

  1. Întrebarea Prefecturii: Dacă nu există, cum a fost eliberată autorizația de construcție fără ca documentația depusă de executant să fie completă, adică să conțină și proiectul de deviere a rețelei de apă potabilă și canalizare cerut de APASERV?

La această întrebarea nu are sens vreun răspuns atât timp cât timp acea conductă la care s-a produs avaria, conform schiței anexate, nu se situează sub parcare.

Din păcate pentru cei care doresc să facă din țânțar armăsar, le reamintim faptul că toate instituțiile statului responsabile cu recepția acestei lucrări au semnat procesul verbal de recepție a obiectivului acum un an, iar îndoielile lor apar, în mod bizar, abia acum. Nu vrem să acuzăm pe nimeni, dar vom ataca acest raport, având, evident, și dovezile care dau Primăriei Roman și specialiștilor din subordine totală dreptate.

Ne pare rău că mai există încă instituții care ignoră documentele, realitatea și care încearcă să decredibilizeze o instituție serioasă prin o situație ce putea apărea oricând, deoarecere principala problemă este vechimea rețelelor și adevărată soluție stă în urgentarea înlocuirii lor.  

Lucian Ovidiu Micu
Primarul municipiului Roman

PUBLICITATE