Primăria Piatra-Neamț vrea acces liber pe terenurile de sport ale școlilor

Primăria municipiului Piatra-Neamț își dorește ca toate persoanele care doresc să facă mișcare să poată intra pe terenurile de sport din curțile școlilor, în afara programului educațional.

Potrivit unui proiect aflat acum în dezbatere publică, programul de acces pe terenurile de sport în aer liber, în timpul vacanţelor şcolare, precum şi în zilele de sfârşit de săptămână de pe parcursul anului şcolar va fi zilnic, în intervalul orar: 09.00 – 20.00, cu restrângerea acestuia în funcţie de anotimp, astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Excepţie fac zilele în care se desfăşoară activităţi precum: competiţii, concursuri, examene, olimpiade, festivităţi, etc

Totodată, în zilele din timpul anului şcolar, în care au loc cursuri şcolare, precum şi în zilele în care se desfăşoară activităţi precum examene, olimpiade sau festivităţi, programul va fi până la ora 20.00, cu restrângerea acestuia în funcţie de anotimp, astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală şi va începe cu o oră după încheierea orelor de curs, a examenelor, olimpiadelor sau festivităţilor, şi numai dacă programul de învăţământ cât şi al celorlalte activităţi o permite.

Acest proiect se află în dezbatere publică. Aștept să văd ce propuneri vor mai veni din media, de la cetățeni, de la cluburi sportive, dar și din partea școlilor.” – ne-a declarat primarul Andrei Carabelea.

O astfel de inițiativă a mai fost votată de Consiliul Local al municipiului Piatra-Neamț în mandatul trecut, dar la acea dată municipialitatea s-a lovit de refuzul școlilor care motivau lipsa pazei în afara programului școlar.

Întrebat cine va răspunde pentru eventualele incidente, violențe de pe terenurile de sport (pentru că nu toate școlile au pază proprie), primarul Andrei Carabelea ne-a declarat că „în principiu, toate aceste baze sportive vor fi cu monitorizare video și cu control-acces.”

Noul regulament de organizare şi funcţionare a terenurilor de sport în aer liber din incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, de pe raza municipiului Piatra Neamţ – supus în dezbatere publică – poate fi citit AICI

Cei care au sugestii cu privire la această inițiativă, pot trimite mail pe adresa Primăriei: [email protected] 

dezb_regulament_teren_sport_2021
PUBLICITATE