Primăria Piatra-Neamț vă invită pe 31 august la Consultare Publică


Primăria Municipiului Piatra Neamț a coordonat în perioada Noiembrie 2015 – August 2016 elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Piatra Neamț, un instrument de planificare strategică teritorială, prin care sunt corelate dezvoltarea teritorială a municipiului Piatra Neamț cu nevoile de mobilitate și transport ale persoanelor, bunurilor și mărfurilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă are ca țintă principală îmbunătățirea accesibilității locuitorilor, a mobilității acestora, precum și buna integrare a diferitelor moduri de transport. Obiectivele Planului de Mobilitate Urbană sunt: asigurarea accesului tuturor cetățenilor către opțiuni de transport care facilitează accesul la destinații și servicii esențiale, inclusiv opțiuni de transport nepoluante, îmbunătățirea siguranței și securității cetățenilor în trafic, reducerea poluării sonore și a aerului, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului de energie, îmbunătățirea eficienței și rentabilității transportului de persoane și bunuri și creșterea atractivității și calității mediului urban în beneficiul cetățenilor, economiei și societății în general.

În mod concret, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă propune investiții în valoare de peste 86 milioane euro pentru perioada 2016-2030, pentru care ar putea atrage finanțări nerambursabile de aproape 34 milioane de euro prin Programul Operațional Regional 2014-2020  Axa 4 “Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile”. Investițiile propuse prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă vor viza: reabilitarea infrastructurii rutiere, susținerea transportului public în comun prin investiții în troleibuze și autobuze noi, informatizarea sistemului de transport și modernizarea stațiilor de transport în comun, amenajarea de noi zone pietonale și piste pentru bicicliști, amenajarea și modernizarea trotuarelor și aleilor pietonale, precum și măsuri pentru creșterea siguranței în trafic și a pietonilor și măsuri pentru creșterea accesibilității traficului de marfă în zonele industriale, prin crearea unor variante pentru traficul greu.

Primăria Municipiului Piatra Neamț invită publicul interesat la ședința deschisă de consultare publică ce va avea loc Miercuri, 31 August 2016, ora 11:00 la Pavilionul Expozitional Municipal (fosta Casa Căsătoriilor), lângă Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu.

Documentul elaborat poate fi consultat de toți cetățenii interesați pe site-ul Primăriei Piatra Neamț www.primariapn.ro, precum si pe pagina de facebook a primariei facebook.com/PiatraNeamtCityHall iar comentariile pot fi transmise la adresa [email protected]   sau   [email protected].

Dan Mihail B.
PUBLICITATE