Primăria Piatra-Neamț: proiect pentru montarea a 100 de camere de supraveghere video

Una dintre principalele teme ale „Programului de Guvernare Locală 2017” al primarului Dragoș Chitic o reprezintă siguranța cetățenilor. O soluție modernă si eficientă pentru a depista și sancționa  cetățenii care încalcă legea o reprezintă camerele de supraveghere video.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

,,Creșterea siguranței pietrenilor și descurajarea comiterii de  fapte antisociale se poate face intr-un mod eficient prin amplasarea de camere video de supraveghere in zonele publice in care se produc in mod frecvent încălcări ale legii. De aceea am îmi doresc ca in perioada următoare să suplimentam numărul de camere atât prin investiții din bugetul local cât și prin implementarea unui proiect european prin care se vor monta în oraș 100 de camere de supraveghere video .” a declarat Dragoș Chitic.

În acest moment funcționează 22 de camere de luat vederi dintre care 10 sunt amplasate în cartierul Văleni și străzile de acces in acest cartier, iar 12 în zona centrală a municipiului. Imaginile preluate de camerele de supraveghere sunt urmarite și stocate la dispeceratul Poliției Locale.

PUBLICITATE