Primăria Piatra-Neamț a primit vizita unei delegații de la Liceul Saint-Exupéry din Franța

Astăzi, Primarul Municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, alături de  Viceprimarul Luminița Vîrlan, au primit vizita unei  delegații de la Liceul Saint-Exupéry din localitatea Saint-Raphael, regiunea PACA, Franța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vizita este ocazionată de un proiect de înfrățire între cele două unități de învățământ. Această înfrățire, al cărei document oficial a fost semnat în luna mai 2016, este rezultatul unei colaborări strânse pe care cele două licee: Colegiul Național Petru Rareș și Liceul Saint-Exupéry, au avut-o în cadrul proiectului Erasmus+ . Acesta este un proiect multianual pe teme de educație la care participă atât profesori, cât și elevi de la cele două unități de învățământ.

Philippe Chevalier: „Vă mulțumim pentru primirea dumneavoastră, este foarte importantă pentru noi. Sunt multe legături între Franța și România în ceea ce privește cultura, istoria și lingvistică. Sunt fericit că împărtășim aceleași valori și un proiect European comun. Vă felicit pentru buna organizare în cadrul comunității și pentru sprijinul oferit instituțiilor de învățământ. ” a declarat directorului Liceului  Saint-Exupéry.

„Mă simt onorat de vizita dumneavoastră, vă asigur de deschiderea instituției pe care o reprezint,  fața de proiectele ce consolidează schimburile culturale dintre poporul francez și orașul nostru.  Voi oferi tot sprijinul meu în derularea acestor proiecte educaționale.” a fost mesajul primarului Dragoș Chitic.

PUBLICITATE