Primaria Piatra-Neamț înființează un nou serviciu social: îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice

Primaria Piatra-Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, înființează un nou serviciu public social în Piatra-Neamț și anume îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ședinta de Consiliu Local de joi, 24 august, consilierii vor aproba regulamentul de organizare și funcționare a serviciului iar toate informațiile necesare pot fi aflate de pe pagina de internet www.daspn.ro .

„De multe ori este dificil sa gasesti o persoana specializata care sa aiba grija de batranii aflati intr-o situatie speciala si de aceea se simtea nevoia infiintarii unui serviciu public care sa rezolve aceasta problema . Primaria raspunde acestei nevoi a comunitatii oferind prin personal specializat, intr-un cadru institutionalizat , acest tip de servicii catre populatie. Varstnicii merita o atentie deosebita din partea administratiei locale.” – este mesajul primarului Dragoș Chitic

„Eu vreau să menționez faptul că se simțea nevoia unui astfel de serviciu public și cred că inițiativa pe care o avem va fi un sprijin binevenit pentru persoanele vârstnice din Piatra-Neamț, aflate într-o situație mai dificilă. Pentru persoanele fără venituri sau venituri exterm de reduse serviciul este gratuit. Pentru celelalte persoane sunt stabilite procente care vor fi achitate din tariful menționat, între 5 și 50 % din valoarea stabilită în funcție de venituri și de numărul de ore în care a fost realizat serviciul, iar pentru persoanele cu venituri de peste 2500 lei, prețul servicului este plătit integral.
Prețurile sunt foarte accesibile și sunt convins că foarte multe persoane vor apela la serviciile noastre.
Un exemplu concret, pentru o persoană cu o pensie cuprinsă între 1001 și 1500 lei, tariful plătit este de doar 240 lei pentru 80 de ore pe lună, respectiv doar 60 de lei pentru doar 20 de ore pe lună. Este un serviciu foarte util pentru comunitate, pentru persoanele vârstnice aflate într-o situație specială pentru că de multe ori a constatat că există o problemă în a găsi o persoană care să aibă grijă de un bătrân.” 
a mai declarat primarul Dragoș Chitic în cadrul unei conferințe de presă.

PUBLICITATE