Primăria Piatra-Neamț: Începe programul de dezinsecție

Primăria Piatra-Neamț, în colaborare cu societatea Salubritas SA, anunță demararea unui program extins de dezinsecție pe domeniul public, începând de luni, 8 aprilie 2024. 

Spre deosebire de anii precedenți, când dezinsecția se efectua de două ori pe an, din 2023, operațiunea se desfășură în patru etape, atât la sol, cât și în aer, pentru a asigura o eficiență maximă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prima etapă a programului se va derula între 8 și 11 aprilie în cartierul Precista, urmând ca acțiunile să continue în diferite zone ale orașului, conform unui calendar bine stabilit, până la sfârșitul lunii aprilie.

Substanțele utilizate în cadrul operațiunilor de dezinsecție sunt avizate de Ministerul Sănătății și incluse în Registrul Național al substanțelor biocide, asigurând astfel siguranța populației și a mediului. Primăria face apel la locuitori să evite zonele în care se desfășoară acțiunile de dezinsecție și să supravegheze atent copiii și animalele de companie în aceste perioade.

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Începând de luni, 8 aprilie, Primăria Piatra-Neamț, prin societatea Salubritas SA, va desfășura lucrările din programul de dezinsecție pe domeniul public.

Dacă până în 2022, activitatea se realiza de două ori pe an, din 2023 această operațiune se realizează în patru etape, atât la sol, cât și în aer, motivat de schimbarea condițiilor climatice la nivelul întregii țări și de încălzirea prematură.

Acțiunea este necesară pentru a reduce densitatea insectelor care pot transmite diverse boli și creează o stare de disconfort populației.

În prima etapă, acțiunea se va desfășura după următorul calendar: 

  • 08 – 11 aprilie: cartierul Precista (începând de la zona Foresta, Gara CFR, zona Petrodava, până la Bd. Republicii) și ștrand;
  • 11 – 17 aprilie: cartierele 1 Mai și Marăței (str. Privighetorii, Piața Centrală, zona Gării CFR până în Bd. Republicii și Bd. Decebal);
  • 17 – 19 aprilie: cartierul Dărmănești (începând de la Școlile normale, Mihai Viteazul, Aleea Tiparului, Obor, str. Orhei, zona Dacia nord, str. Petru Rareș, până la Complexul comercial „Unic”);
  • 22 – 24 aprilie: zona Centru (delimitată de Bd. Republicii, Piața Ștefan cel Mare, râul Cuejdi – Bd. Decebal), cartierele Speranța și Văleni;
  • 24 aprilie – 01 mai: se va acționa cu ceață termică și ceață rece în tot orașul.

Pe tot parcursul operațiunilor se va acționa cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății pentru a fi folosite pe domeniul public, produsele de combatere a vectorilor biologici fiind cuprinse în Registrul Național al substanțelor biocide. 

Recomandăm cetățenilor să evite staționarea în zonele de acțiune a echipelor și să acorde o atenție sporită supravegherii copiilor și animalelor de companie. 

PUBLICITATE