Primăria Piatra-Neamț începe pregătirile pentru o amplă campanie de plantări în această primăvară

În Piatra-Neamț, echipele de la Serviciul Spații Verzi efectuează lucrări de igienizare și pregătesc terenul pentru plantarea a 400 de puieți de arbori și arbuști în lunile aprilie și mai.

Primăria Piatra-Neamț, prin CMI Urban SA, derulează în această perioadă o serie de lucrări pregătitoare pentru campania de plantări pe domeniul public, programată a se desfășura în lunile aprilie și mai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Până la finele lui martie, echipele specializate de la Serviciul Spații Verzi desfășoară lucrări de igienizare a arborilor, transplantări de flori și arbuști, administrează îngrășăminte și tratamente fitosanitare.

Îngrijirea și administrarea spațiilor verzi și a arborilor se fac în baza prevederilor Legii 24/2007, având în vedere eliminarea disconfortului creat de vegetația spontană, eliminarea arborilor periculoși, identificarea și combaterea bolilor și dăunătorilor și toaletări de întreținere și ușurări ale coroanelor arborilor.

Zilele acestea, lucrările se execută în cartierul Mărăței (zona străzilor Lămâiței, Paltinilor, Plaiului și Progresului), urmând să continue în cartierul Dărmănești, apoi, punctual, la solicitările transmise de cetățeni. 

În paralel, sunt în curs de achiziție 400 de puieți de arbori și arbuști care vor fi plantați, de luna viitoare, în perimetrul asociațiilor de proprietari, precum și specii de flori, arbori și arbuști ce vor înfrumuseța zonele: Curtea Domnească, Parcul Tineretului, Casa de Cultură, Piața Orașelor Înfrățite, parcarea peste pârâul Cuiejdi, spațiile verzi din zona Aurora și zona Bulevardului Decebal din Piatra-Neamț (tronson cuprins între strada Independenței și strada Pictor Grigorescu). Vor fi plantate flori în sensuri giratorii, se vor monta jardiniere, alveole și vase decorative. Amenajarea spațiilor verzi de pe coridorul de mobilitate Decebal – Traian este inclusă în proiectul de modernizare și cuprinde plantarea de arbori, arbuști ornamentali și gazon.

Un alt obiectiv al municipalității este de a înființa o „micro-pădure urbană” prin plantarea de puieți de arbori și arbuști în zona podului de pe strada Mihai Viteazu peste strada Fermelor.

„Anul acesta alocăm peste 14 milioane de lei pentru întreținerea grădinilor publice, parcurilor, spațiilor verzi, bazelor sportive și zonelor de agrement, pentru că ne dorim să avem un mediu urban plăcut din punct de vedere estetic, dar și pentru că în acest fel îmbunătățim calitatea aerului și le oferim pietrenilor spații în care să-și petreacă timpul liber. Ne-am ocupat mai întâi de lucrările de infrastructură și înlocuire a rețelelor de utilități, acum suntem aproape de final și ne preocupăm și de partea mai frumoasă – spații verzi, arbori și plante ornamentale, făcând lucrurile într-o ordine firească.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

PUBLICITATE