Primăria Piatra Neamț: facilități fiscale pentru anularea în cotă de 73,3% a majorărilor de intârziere


Consiliul Local Piatra-Neamt a aporobat prin HCL 358/26.11.2015, proiectul inițiat de primarul Dragos Chitic  referitor la acordarea de facilitati fiscale pentru anularea in cota de 73,3% a majorarilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale restante la 30.09.2015. Sunt incluse in aceasta hotarare si  majorarile de intarziere aferente obligatiilor de plata principale cu termene de plata de pana la 30.09.2015 stinse pana la aceasta data, constand in creante de natura fiscala datorate bugetului local de catre contribuabilii de pe raza administrativ teritoriala, in conformitate cu prevederile OUG 44/2015.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pana la data de 31.12.2015 au fost inregistrate si aprobate un numar de 153 de cereri pentru acordarea facilitatilor mentionate anterior.

Invitam contribuabilii persoane fizice si juridice ce inregistreaza obligatii fiscale restante datorate bugetului local sa depuna cereri pentru acordarea facilitații privind anularea in cota de 73,3 % a majorarilor de intarziere, avand in vedere ca termenul de depunere a cererilor pentru acordarea facilitatii este 31.03.2016.

Acordarea de facilități fiscale constituie un sprijin atât pentru persoanele fizice cât si pentru persoanele juridice pentru a despăși perioade mai dificile din punct de vedere financiar. De fiecare dată când legislația va permite vom veni in sprijinul contribuabililor, considerând că autoritatea publică trebuie sa fie un partener corect atât pentru persoanele fizice cât si pentru agenții economici” a declarat primarul Dragos Chitic .

PUBLICITATE