Primăria Piatra-Neamț cumpără un soft de 60.000 de euro pentru a afișa întreținerea

Primăria municipiului Piatra-Neamț cumpără un soft pentru administrarea spațiilor locative (ANL-uri) – notează MESAJUL.ro

Potrivit sursei citate, administrația locală pune la bătaie 60.000 de euro pentru „dezvoltarea unui program informatic pentru administrarea spațiilor locative”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este vorba de un soft pe care cei de la LocativServ deja îl au (făcut de un angajat al societății, nu cumpărat!), în care se află baza de date a locatarilor și, bineînțeles, de unde se printează listele cu „întreținerea”.

Ei bine, perntru un astfel de soft, administrația Carabelea va plăti 60.000 de euro, mai exact 293.000 de lei.

„După cum se știe, administrarea locuințelor ANL a fost luată de la LocativServ și trecută în subordinea directă a primăriei. La fel ca celelalte Asociații de locatari, LocativServ avea un soft prin care împărțea cheltuielile chiriașilor, făcut de angajații proprii.

Deși primăria municipiului Piatra-Neamț are 7 funcționari care se ocupă de administrarea locuințelor ANL și încă 8 funcționari la Servicul GIS și I.T, nu s-a găsit nimeni să creeze o bază de date și să dezvolte un banal soft care să împartă cheltuielile pe fiecare locuință, astfel că trebuie achiziționat unul de 60.000 de euro.

Ne întrebăm cum reușesc celelalte Asociații de proprietari să împartă cheltuielile și să printeze listele de ”întreținere” fără a avea un soft de 60.000 de euro? va rămâne o enigmă…

Probabil administrația Carabelea are o aplecare deosebită spre aruncarea banilor pe tot feluri de softuri și softulețe, dacă este să ne amintim că a achiziționat un program informatic pentru parcările de reședință în valoare de 160.000 de lei, deși SC Parking avea unul cu care opera fără probleme.

De asemnea, primăria mai are prins în buget încă 60.000 de lei, pentru o aplicație privind parcările publice.” – scriu cei de la Mesajul.ro

PUBLICITATE