Primăria Piatra-Neamț: cei care au 3000 lei în bancă, nu pot primi ajutor pentru încălzire

Primăria municipiului Piatra-Neamț a anunțat că începând cu data de 12.10.2021, persoanele interesate pot prelua cererile-tip şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinţei/stimulentului de energie pe perioada sezonului rece noiembrie 2021-martie 2022 (vezi aici).

În același timp, primăria anunță și categoriile de persoane care vor fi excluse de la primirea ajutorului pentru încălzirea locuinței.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dacă o persoană are în bancă sau pe card 3000 de lei, este exclusă automat de la ajutorul de încălzire, la fel și cei care au o autoutilitară sau o mașină mai nouă de 10 ani.

La o primă vedere poate fi considerat un barem corect, pentru că ajutorul trebuie să-l primească persoanele aflate în dificultate financiară. Doar că, a avea 3000 de lei în cont nu înseamnă neapărat că ești un om avut.

Știm bine că persoanele în vârstă își drămuiesc lună de lună pensia așa cum pot, încercând să-și pună câte ceva deoparte pentru înmormântare. Sunt mulți pensionari în situația asta, care au adunat de-a lungul anilor câte un bănuț pentru ”zile negre”, ca să nu-și pună copiii sau nepoții la cheltuieli, iar acum nu vor putea primi ajutorul de la primărie pentru încălzirea locuinței.

La fel poate fi considerat și cazul celor care dețin o veche ”Dacie papuc” care intră în categoria de autoutilitară, chiar dacă nu valorează mai mult de 1500-2000 euro, și aceștia fiind excluși de la posibilitatea de a primi ajutoarele de încălzire.

LISTA BUNURILOR CARE CONDUC LA EXCLUDEREA ACORDĂRII AJUTORULUI PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINŢEI si SUPLIMENTULUI PENTRU ENERGIE

Deţinerea unuia dintre bunurile menţionate mai jos conduce la excluderea acordării ajutorului la încălzirea locuinţei pentru sezonul rece 2021-2022.

  1. Bunuri imobile:
    – clădiri sau alte spaţii locative, în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti;
    – terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală.
  2. Bunuri mobile:
    – autoturism/autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile;
    – mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani;
    – autovehicule (autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, -şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi;
    – utilaje agricole (tractor, combină autopropulsată);
    – utilaje de prelucrare agricolă (presă de ulei, moară de cereale);
    – utilaje de prelucrat lemnul (gater sau alte utilaje acţionate hidraulic, mecanic sau electric), aflate în stare de funcţionare.

III. Depozite bancare:
– depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei.

  1. Terenuri, animale şi/sau păsări:
    – suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 de euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.000 de euro pentru familie.
PUBLICITATE