Primăria Piatra-Neamț a tot căutat Arhitect Șef până l-a găsit la fostul PDL

Epopeea căutării Arhitectului Șef al Primăriei Municipiului Piatra-Neamț a luat sfârșit. Andrei Ciubotaru este noul Arhitect Șef, după ce a câștigat concursul care a avut loc ieri, la sediul instituției.

Deși pe Facebook primarul Andrei Carabelea tot posta anunțuri prin care solicita urbei să-i dea cel mai bun arhitect, în spatele ușilor din primărie se știa de cel puțin o lună că Andrei Ciubotaru va fi uns drept Arhitect Șef.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De la bun început vrem să precizăm că Ciubotaru este un bun profesionist, de numele său legându-se numeroase proiecte în municipiu dar și în județ și îi dorim succes în noua ”misiune”.

Întâmplător sau nu, Andrei Ciubotaru a fost foarte apropiat de fostul primar Gheorghe Ștefan, în perioada de glorie a acestuia și a PDL în municipiul Piatra-Neamț, el fiind ”familiarizat” cu lucrările de proiectare ale municipalității.

Unul din proiectele noului Arhitect Șef al primăriei care a dat naștere la dezbateri în spațiul public s-a referit la celebra construcție ”terasă acoperită aferentă restaurantului proprietate” de la Pietricica – ”XXL”.

Numele lui Andrei Ciubotaru a fost vehiculat încă de prin prin 2013, când ar fi trebuit să-i ia locul în primărie lui Dan Florea, arhitectul șef de la acea vreme.

Totuși, nu putem să nu remarcăm faptul că sub conducerea lui Andrei Carabelea, primăria încearcă să convingă asupra faptului că angajările sunt cele mai transparente și mai obiective, populația fiind invitată să participe la aceste concursuri, doar că, întâmplător, sunt câștigate de ”cine trebuie”.

Credem că tot întâmplător, la un alt concurs ce viza o poziție deosebit de importantă în instituție, cea de Șef al Serviciului Patrimoniu, s-a înscris tot un fruntaș al epocii Gheorghe Ștefan, nimeni altul decât Neculai Ivanov, fostul director al companiei ApaServ, Președinte al Oamenilor de Afaceri PNL Neamț și apropat al liderului Mugurel Cozmanciuc.

PUBLICITATE