Primăria Piatra-Neamț: 2,5 milioane de euro pentru 220 de biciclete pentru care vom plăti închirierea

Primăria municipiului Piatra-Neamț anunță că de anul viitor se va implementa un proiect de bike-sharing.

Vor fi 220 de biciclete iar costul proiectului este de 12 milioane de lei (aprox. 2,5 milioane de euro).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai jos, anunțul primăriei:

Îți doresti sa mergi cu bicicleta la serviciu ?
De anul viitor va fi mai simplu !
Sistem bike-sharing la Piatra-Neamț

De anul viitor la Piatra-Neamț va funcționa un sistem de bike-sharing realizat printr-un proiect cu finanțare europeană. Pietrenii și turiștii vor avea la dispoziție pentru închiriere 220 de biciclete, din care 160 clasice și 60 de biciclete electrice.

Prin proiect se vor realiza 22 de stații pentru închirierea acestor biciclete în toate cartierele orașului. Stațiile vor fi amplasate în zonele intens circulate, în vecinătatea stațiilor pentru transport public.

Pentru închirierea bicicletelor se vor utiliza carduri/tichete ce vor putea fi achiziționate de la automatele amplasate în 10 din cele 22 de stații pentru biciclete.

Obiectivele principale ale proiectului vizează creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu bicicleta ca mijloc nepoluant și reducerea emisiilor de carbon la nivelul municipiului Piatra-Neamț.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei, contribuția financiară a municipalității fiind de doar 2 la sută.

Proiectul urmează să fie finalizat în vara anului 2022. Concomitent se vor crea piste pentru bicicliști pe arterele principale de circulație din oraș, în cadrul proiectelor de modernizare a coridoarelor de mobilitate în municipiul Piatra-Neamț.

PUBLICITATE