Primăria municipiului Roman invită diaspora la o întâlnire deschisă (24 august)

Conducerea Primăriei Municipiului Roman îi invită pe romașcanii din diaspora la o întâlnire deschisă, programată a avea loc joi, 24 august 2017, de la ora 10.00, în Sala de ședințe a instituției. Evenimentul, organizat în preambulul FESTIVALULUI TRADIȚIONAL AL MEȘTEȘUGARILOR – ZILELE DIASPOREI, va aduce împreună romașcanii care muncesc în străinătate și autoritățile locale, cu speranța că, prin dialog, se pot crea punți solide de interrelaționare benefice comunității.

“În cursul lunii august vom organiza mai multe evenimente cu și pentru romașcanii care, din diverse motive, au decis să plece în alte țări și care, în acest fel, sunt invitați să se reconecteze cu comunitatea locală. Dorim să identificăm așteptările și interesul diasporei în a se implica în dezvoltarea orașului. Vreau să le transmit romașcanilor de pretutindeni că Romanul înseamnă pentru noi toţi acasă, iar eu îmi afirm întreaga disponibilitate de a-i sprijini. Oraşul nostru este într-o continuă transformare şi doresc să îi avem alături și pe
romașcanii ce lucrează peste hotare, pentru că experiența și ideile lor pot contribui la dorința comună, ca Romanul să fie un oraș modern și european”, a declarat primarul Lucian Micu.

Conducerea Primăriei municipiului Roman va invita la întâlnire și specialiști în accesarea de fonduri europene, pentru ca cei care doresc să se întoarcă acasă și, eventual să-și deschidă o afacere, să primească tot sprijinul de care au nevoie.
Manifestările dedicate diasporei se vor derula sub egida Re>Patriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat la care Municipiul Roman a aderat din acest an.

RePatriot este un proiect lansat de fundația Romanian Business Leaders și susținut de peste 200 de lideri de business din România și Diaspora, care își propune încurajarea românilor ce doresc să revină în țară, cu informații, sprijin și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile de afaceri din România.
Au aderat la proiectul Re>Patriot orașe precum Iași, Suceava, Timișoara, Reșița, Oradea, Sibiu, Buzău, Arad, Făgăraș sau Sinaia.

PUBLICITATE