Primăria mărește tarifele pentru înmormântare în cimitire

În această săptămână, consilierii locali pietreni vor avea de votat un proiect de hotărâre care prevede mărirea tarifelor percepute de societatea desemnată de primărie să administreze cimitirele Eternitatea și Pietricica.

Potrivit MESAJUL.ro, societatea M&D Mens SRL a solicitat mărirea tarifelor și în anii trecuți, dar conducerea primăriei de atunci a considerat că firma câștigă destul, nefiind cazul să mai opereze măriri de tarife.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Iată că nu de aceeași părere este actualul primar Andrei Carabelea care a introdus pe ordinea de zi solicitarea cu pricina, de a se mări tarifele de administrare a cimitirelor cu până la 50% în unele situații.

În fapt, conducerea primăriei își urmărește propriul interes, pentru că firma plătește o cotă partea din ceea ce încasează la primărie (redevență de 16%), astfel administrația Carabelea va încasa mai mulți bani la buget din sumele plătite de enoriași.” – notează MESAJUL.ro

Conform sursei citate, lucrurile nu sunt foarte curate cu administrarea acestor cimitire, iar actuala conducere a primăriei se face că nu observă.

„În primul rând, societetea M&D Mens SRL, cea care cere mărirea tarifelor, se află în insolvență (probabil le merge greu), nu și-au plătit utilitățile și au acumulat datorii la Direcția de Taxe și Impozite a municipiului, din acest fapt i s-a tras intrarea în insolvență anul trecut.

Gura târgului spune că a intrat în insolvență special ca primăria să nu-i poată lua contractul de concesiune. Probabil în înțelegere cu administrația locală…

Apoi, orice act semnat de către SC M&D Mens SRL trebuie contrasemnat de către firma care se ocupă de insolvență, altfel actele sunt nule.

Oare cum poate o hotărâre de CL să aibă la bază un act de pe care lipsește semnătura practicianului în insolvență.

Ne gândim că tot în înțelegere cu primăria, sociatetea nu a introdus tuburi de dren la cimitirul Pietricica, fapt care a dus la infiltrații de apă în mormintele de acolo.

La final, adresăm o întrebare conducerii primăriei municipiului Piatra-Neamț, în speranța unui răspuns competent: cum poate o societate comercială care are un contract de concesiune pe 6 ani sau chiar mai puțin să încaseze, cu aprobarea primăriei, taxe de concesiune pentru locuri de veci pe o perioadă de 25 de ani?

Practic, administrația Carabelea se poate lăuda că în anul 2022 a mărit atât prețul locurilor de parcare stradală din oraș, cât și cele… de sub pământ.” – scriu cei de la MESAJUL.ro

Mai jos, găsiți tarifele actuale și noile tarife majorate propuse de primărie.

Totodată, am publicat și serviciile pe care ar trebui să le plătească un pietrean societății pentru înmormântare (identificare loc înhumare, aranjare coroane, examen psihologic etc.):

 

PUBLICITATE