Prima trecere pentru pietoni supraînălțată din Piatra-Neamț e funcțională


Pentru prima dată în Piatra Neamț s-a montat o trecere de pietoni supraînalțată. Propunerea a venit în cadrul Comisiei Rutiere pentru sporirea siguranței persoanelor care traversează în zonele cu cu risc ridicat de accidente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Amenajarea s-a făcut pe strada Dărmănești, în fața Școlii Nr. 8, (alimentara Carpați) o zonă destul de circulată atât de autoturisme cât și de copiii care merg la şcoală.

După câteva zile de lucrări, trecerea de pietoni supraînălțată din zona „Carpati” a cartierului Dărmănești a fost finalizată.
Este prima trecere de acest fel din oraș și a necesitat două intervenții asupra carosabilului, după ce, prima dată, supraînălțarea cu doar 7 cm nu a fost îndeajuns pentru ca autoturismele sa reducă viteza în preajma trecerii. Acum înălțimea este de 11 cm, s-a finalizat și marcarea ei cu vopsea reflectorizanta, precum și presemnalizările aferente.
Mulțumesc lui Liviu Dudău și echipei sale de la SC Publiserv care, azi-noapte, cu mult după miezul nopții, au încheiat lucrările. Urmează să extindem acest proiect și la celelalte şcoli sau zone cu risc sporit de accidente. – a declarat consilierul PNL Romel Bîrjoveanu, membru al Comisiei rutiere.

Deși sunt nu mai puțin de 9 indicatoare în zona respectivă, tocmai pentru a presemnaliza foarte bine zona, șoferii nu sunt obișnuiți cu acest model de prevenție a accidentelor iar urmele lăsate de pe șosea demonstrează acest lucru. Dacă autoritățile locale vin cu soluții pentru siguranța participanților la trafic, în special a elevilor, cred că este rolul șoferilor să acorde mai multă atenție zonelor cu risc ridicat de accidente și să circule cu o viteză corespunzătoare.

Așteptăm cu interes punerea în aplicare a inițiativei consilierului local Romel Bîrjoveanu cu privire la montarea unui semafor inteligent la trecerea de pietoni din vecinătatea Școlii Elena Cuza (fosta Școală nr.4). Și acea zonă este una plină de accidente și credem că este necesară urgentarea acestei lucrări.

Vezi și Pentru prima dată în Piatra Neamț, se va monta o trecere de pietoni supraînălțată.

D.M.B.
PUBLICITATE