Prima revistă „cool” de cultură din Neamț – „CoolT Neamț” – lansată de Centrul „Carmen Saeculare”

Primul proiect al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamț după perioada de pandemie a fost lansat, astăzi, 30 iunie.

Este vorba despre primul număr al revistei pe care Centrul o editează sub genericul „CoolT Neamţ” o revistă culturală modernă, diferită de ce avem, astăzi, pe piața din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Carmen Nastasă, managerul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” a declarat că revista se doreşte a fi o alternativă la publicațiile culturale din media locală și națională, adresându-se tuturor generaţiilor.

Pentru că tot nu am avut manifestări artistice în această pandemie, ne-am pus capul la contribuţie şi am făcut o revistă culturală, dar mult mai modernă decât cele de pe piaţă.

Revista se numeşte «CoolT Neamţ» pentru că este cool să fii cult. Dorim, pe lângă publicul fidel al centrului, să aducem cât mai mulţi tineri alături de noi. Este o revistă pentru toate generaţiile.

Am făcut rubrici pentru toate vârstele și sper ca această revistă să aibă cât mai multe numere.” – a transmis managerul Centrului, Carmen Nastasă.

Lansarea de astăzi l-a avut ca invitat prin teleconferință și pe unul dintre colaboratorii Centrului, cunoscutul preot Constantin Necula, profesor universitar al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Vă mulțumesc pentru onoarea de a face parte dintr-un colectiv «cool» a unei reviste despre cultură. Sper ca ceea ce am reușit în acest prim număr să reușim și în următoarele. Motto-ul rămâne «Fiți cool-turi de iubire», pentru că, din nefericire, ne scufundăm foarte ușor în uri și în ambiții partinice, de cele mai multe ori. De data aceasta, încercăm să rânduim un pic de odihnă culturală, e un proiect care îi implică foarte mult pe tineri. (…) Sper ca proiectul să placă, este un proiect care îi vizează, în primul rând, pe tineri. ” – a spus Constantin Necula.

Cunoscutul preot Necula nu „a picat din cer” în cultura nemțeană acesta susținând că cel mai mult l-a apropiat de judeţul Neamţ munca de la Humuleşti, munca de la Boiştea, aşezarea de la Târgu Neamţ și redescoperirea lui Aurel Dumitrașcu.

Spre bucuria mea, am parcurs, încă de acum câţiva ani buni, cu rucsacul în spate, zone întregi din judeţ.

Sunt sate uitate care pot fi puse în valoare, locuri uitate care pot fi puse în valoare, și sunt evenimente de cultură locală care merită să fie puse în valoare.

Eu cred că este mai mult decât o echipă de fotbal şi un teleferic, județul Neamț.” – a mai precizat părintele Constantin Necula.

Revista „CoolT Neamţ” va fi distribuită gratuit în centrele de cultură din țară, în liceele, bibliotecile și pensiunile din judeţ, pentru început, şi apoi în alte zone turistice din ţară.

„Vreau să fim prima și cea mai modernă dintre revistele centrelor de cultură.” – a mai spus Carmen Nastasă, care a ținut să mulțumească pentru susținere în acest proiect Consiliului Județean Neamț și celorlalți sponsori și colaboratori.

PUBLICITATE