Prima plângere penală pe numele primarului Andrei Carabelea pentru abuz în serviciu!

În urmă cu câteva luni scriam despre o ilegalitate în formă continuată, făcută în „buricul târgului”, cu serioase complicități, care a dat multe dureri de cap unor persoane din primăria municipiului Piatra-Neamț.

Între timp a fost deschis un dosar penal la Poliția Județului Neamț iar organele ablilitate au început să pună lucrurile cap la cap.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Câteva luni mai târziu Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț conexează două dosare penale având același obiect și declină către DNA  – Serviciul Teritorial Bacău soluționarea acestora, cauza intrând în competența procurorilor anticorupție.

Odată cu instalarea noului primar al municipiului Piatra-Neamț și a echipei acestuia, toată lumea se aștepta ca lucrurile semnalate mai sus să fie clarificate și să se aplice măsurile legale.

Omul de afaceri păgubit de căre funcționarii și executivul primăriei a avut însă neplăcuta supriză să constate că de fapt, primăria municipiului continuă să emită acte false care să-i ”protejeze” pe cei care în anii precedenți au făcut ilegalități.

Astfel, în urmă cu o lună, la IPJ Neamț a fost depusă o plângere penală împotria primarului Andrei Carabelea și a arhitectului șef Andrei Ciubotaru, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în servicu, prevăzută și pedepsiă de art. 297 Cod Penal.

Motivele plângerii au constat în aceea că atât primarul cât și arhitectul șef, în timp ce își exercitau atribuțiile de serviciu, au confirmat veridicitatea unui act oficial fals și nu au îndeplinit un act ce intra în atribuțiile lor de serviciu, prin aceste fapte prejudiciind activitatea unei societăți comerciale.

În fapt, un acord de funcționare din anul 2018 a fost constatat ca fiind fals și emis ilegal de primăria municipiului Piatra-Neamț, iar actuala conducere a primăriei confirmă falsul intelectual comis anterior de semnatarii certificatului de urbanism, nu a efectuat cercetări amănunțite cu privire la situația juridică a terenului, insistând în acoperirea activității infracționale a emitenților actului – se arată în plângerea depusă la IPJ Neamț.

Povestea spațiului din centrul orașlui poate fi citită pe larg aici.

PUBLICITATE