Prima întâlnire cu presa a noului prefect de Neamț, Niculina Dobrilă


Niculina Dobrilă prefect de Neamţ a susţinut astăzi, 9 martie, prima întâlnire cu presa, la sediul Palatului Administrativ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

niculina dobrila          În cadrul întâlnirii, Niculina Dobrilă a făcut cunoscute jurnaliştilor prezenţi la întâlnire, obiectivele specifice preluării de mandat, activitatea primelor zile în calitate de  prefect precum şi acţiunile ce se vor desfăşura în perioada imediat următoare.

       „La nivelul instituţiei noastre, pe lângă problemele curente şi cele de pe agenda publică, ne vom concentra atenţia asupra obiectivului principal al anului şi anume  organizarea în condiţii de legalitate şi transparenţă deplină a proceselor electorale” a spus Niculina Dobrilă.

În intervalul de  trei zile de la numirea sa, doamna prefect a cunoscut activitatea prezentă a instituţiei, prin intermediul şefilor de structuri şi a salariaţilor Prefecturii.

În perioada imediat următoare prefectul se va întâlni cu serviciile publice pentru a se informa asupra   priorităților şi problemelor deosebite cu care se confruntă.

Totodată, prefectul Niculina Dobrilă a enunţat modalitatea de colaborare cu mass-mediaÎn ceea ce priveşte relaţia cu mass media mi-o doresc să fie bazată pe onestitate, încredere şi respect reciproc. Ca şi modalitate de colaborare cu dumneavoastră agreez metoda comunicatelor de presă, care din punctul meu de vedere este o metodă mai rapidă, informează în timp operativ asupra activităţii instituţiei iar canalul de transmitere este electronic. Deasemenea veţi fi invitaţi, ca şi până acum, la toate şedinţele şi evenimentele organizate de Prefectură. Vă asigur însă că, atunci când situaţia o impune, vom organiza şi conferinţe de presă”.

Deasemenea prefectul a dorit să clarifice situaţia speţelor juridice care apar în presă. Am rugămintea ca în baza principiului informării corecte a cetăţeanului, să nu avem dezbateri juridice prin intermediul presei. Ca om de administraţie vă asigur că aceste dezbateri, insuficient documentate, nu sunt benefice pentru nimeni. Ca şi structură, eu sunt un om care nu-mi exprim nicio părere publică, mai ales într-o speţă juridică, fără o analiză temeică din punct de vedere legal. Ca reprezentant al Guvernului am obligaţia să urmăresc respectarea legii, fără interpretări personale. Aşadar insist pe ideea ca, de fiecare dată când solicitaţi un punct de vedre al instituţiei, lăsaţi-ne şi răgazul necesar pentru a vă furniza un răspuns corect şi legal” a spus Niculina Dobrilă, prefect de Neamţ

PUBLICITATE