Prima ediție a Simpozionului Național Interdisciplinar “Ștefan Procopiu”

În data de 14 mai 2022 a avut loc ediția I a Simpozionului Național Interdisciplinar “Ștefan Procopiu”.

Simpozionul a fost organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Neamț, în parteneriat cu Facultatea de Fizică a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Casa Corpului Didactic Neamț și unități de învățământ din diferite județe ale țării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La acest simpozion, care s-a desfășurat online, au fost înscrise 76 de lucrări, dintre care 47 de lucrări la Secțiunea Didactică și 29 de lucrări la Secțiunea Științifică. Participanții, 90 de cadre didactice, au fost din 23 de județe ale țării: Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brasov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vaslui.

Din partea Facultății de Fizică din Iași au participat doamna prof. univ. dr. Dana Ortansa DOROHOI și domnul conf. univ. dr. habil. Dan Gheorghe DIMITRIU, care au prezentat în plen lucrările: “Ultrasunetele și aplicațiile lor”, respectiv “Imagistica prin rezonanță magnetică”.

A urmat prezentarea lucrărilor de către ceilalți participanți, pe secțiuni, activitățile fiind moderate de către prof. dr. Cristina ALBU-IACOB și prof. dr. Ana-Cezarina MOROȘANU, inspectori școlari în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, și de către prof. Claudia VĂIDEANU, director adjunct, Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu”, Piatra-Neamț. 

Lucrările prezentate vor face obiectul unei publicații electronice cu referenți științifici în domeniu.

PUBLICITATE