Preţul carburanţilor continuă să crească. Vezi situația la benzinăriile din Piatra-Neamț

Prețul motorinei standard a ajuns 8,35 lei pe litru, la pompele de la stațiile de carburanți din zona municipiului Piatra-Neamț. Preţul carburanților este în creştere deși autoritățile anunță că „nu există riscul unei scumpiri majore a carburanţilor”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a subliniat, joi seară, la Digi 24, că instituţiile statului „urmăresc foarte atent” piaţa de carburanţi din România şi a făcut apel la cei care operează staţii de distribuţie a benzinei şi motorinei ca, aşa cum cresc preţurile la pompă atunci când preţul petrolului se majorează pe plan internaţional, să scadă aceste tarife atunci când pe pieţele internaţionale petrolul se ieftineşte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Fac un apel către benzinari, să le spunem aşa, către deţinătorii de lanţuri de staţii de carburanţi: aşa cum eventual, vedem, cresc preţurile la motorină şi benzină, să vedem că şi scad în momentul când cotaţiile (pe pieţele internaţionale scad – n.r.).  Vreau toată lumea să fie corectă. Am văzut că motorina a început uşor să crească. Am discutat şi cu Consiliul Concurenţei, urmăresc foarte atent şi ei, ANPC-ul am văzut că urmăreşte atent şi el. Urmărim foarte atent piaţa”, a declarat Virgil Popescu

Și companiile petroliere au dat asigurări că nu există riscul unei creşteri importante a preţurilor sau al scăderii stocurilor de carburanţi, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Totuși, la benzinăriile din Piatra-Neamț, prețul motorinei se situează între 8,17 și 8,35 de lei, iar la benzină între 7,76 și 7,9 lei.

Mai jos, prețurile carburanților de astăzi, 26 martie, la benzinăriile din Piatra-Neamț

Motorina

Benzina

PUBLICITATE