Preşedintele CJ şi-a ţinut cuvântul: la sfârşitul săptămânii se redeschide Teatrul Teatrului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban, şi-a ţinut promisiunea făcută faţă de nemţeni, iar Teatrul Tineretului se redeschide, după o săptămână de pauză. Acesta a fost închis pentru lipsa autorizaţiei de siguranţă la incendii. De luni dimineaţă şi până vineri după-amiază, la instituţia de cultură a fost forfotă mare, preşedintele Constantin Iacoban cerând ca la faţa locului să se prezinte proiectantul lucrărilor prin intermediul căruia a fost modernizat Teatrul Tineretului, reprezentaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Neamţ şi, împreună, cu pus în practică soluţiile necesare pentru obţinerea autorizaţiei PSI. Vineri după-amiază încă se mai lucra pentru ultimele detalii – în principiu finisajele aferente schimbării a 12 uşi, după care urma să aibă loc ultimul control al celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi să se poată emite autorizaţia PSI.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„A fost o săptămână foarte grea, în care a trebuit să găsim soluţii pentru redeschiderea Teatrului Tineretului, dar, datorită implicării tuturor factorilor responsabili, am reuşit să rezolvăm o problemă serioasă, care afecta iubitorii de teatru. A fost necesar să fie montate 12 uşi antifoc şi să fie obţinut un aviz de la Compania Judeţeană Apa Serv pentru a se realiza un racord la reţeaua de distribuţie a apei. Important e că s-a reuşit să se rezolve toate problemele cu care cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu erau de acord şi că Teatrul Tineretului va avea autorizaţie de protecţie împotriva incendiilor, astfel că se redeschide pentru public“, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Închiderea Teatrului Tineretului a fost decisă de către directorul acestei instituţii, care a ales o astfel de variantă pentru ca instituţia să nu fie amendată de către ISU.

Cum şansele obţinerii autorizaţiei după toate măsurile puse în practică în această săptămână sunt maxime, este posibil ca duminică, 22 noiembrie, Florin Piersic jr. să joace pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, aşa cum fusese stabilit anterior închiderii acestei instituţii. Depinde doar de cum se va mobiliza echipa care îi manageriază proiectul teatral.

PUBLICITATE