Președintele CJ Neamț, Ion Asaftei, acuză PNL de manipulare și minciună

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei, a reacționat ferm la comunicatul emis de PNL Neamț (vezi comunicatul AICI), acuzându-i pe liberali de manipulare și minciună în încercarea de a obține voturi cu orice preț.

Asaftei a negat orice implicare în finanțarea Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Pângărați și a catalogat acuzațiile drept o tentativă disperată a PNL de a acoperi lipsa de acțiuni concrete în dezvoltarea județului.

Președintele CJ Neamț a anunțat că va acționa în justiție autorii comunicatului pentru defăimare și va demonta punct cu punct minciunile și acuzațiile aduse.

Mai jos, reacția președintelui CJ Neamț, Ion Asaftei:

Comunicatul emis de Organizația PNL Neamț se dovedește a fi o nemernicie politică, îmbinând manipularea, diversiunea și minciuna, în încercarea unor personaje politice de a induce în eroare cetățenii de bună credință și a scoate voturi cu orice preț, inclusiv din suferința unor oameni aflați în nevoi speciale.

Metoda este des folosită de liberalii nemțeni, obișnuiți cu dese atacuri la adresa mea, a PSD Neamț și a domnului Daniel Harpa – președintele acestei formațiuni politice, dar și a prefectului Adrian Niță. Peneliștii, aflați sub conducerea vremelnică a conflictualului și imaturului lor lider, și-au făcut din minciună și manipulare un mod de viață menit să acopere lipsa de consistență a unor acțiuni concrete care să impulsioneze cu adevărat modernizarea și dezvoltarea județului Neamț.

Precizez că niciodată Consiliul Județean Neamț nu a finanțat Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Pângărați și personal nu am nicio legătură cu această unitate, care deja funcționa cu mult timp înainte de a ocupa eu această funcție.

Întrebarea care se naște în cazul de față este următoarea: cum a monitorizat DSP Neamț, instituție condusă de un liberal, modul de asigurare a asistenţei medicale și a condițiilor impuse de normele legale din aceste unități? De ce nu a luat până acum măsuri de suspendare a activității în toate instituțiile de protecție socială unde a identificat probleme? Am aflat din presă că domnul director a fost personal în control, la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Pângărați, acum câteva luni. Nefiind identificate probleme care să intre sub incidența legislației din domeniul sanitar, adică nefiind un „cămin al groazei“, nu i-a suspendat activitatea. Au fost câteva recomandări potrivit competențelor de aplicare a legislației pe domeniul vizat, stabilindu-se măsuri cu termene de finalizare care au fost atent monitorizate. 

Din surse credibile se conturează ideea că avizul pentru funcționare ar fi fost condiționat de înscrierea în PNL a celor ce dețin centrul de la Pângărați. Dacă este așa, e grav. Miroase a șantaj și a penal! Este de notorietate modul de racolare a noi membri de către actualul lider al organizației PNL Neamț, George Lazăr, așa că nu ar fi de mirare!  

Cunoscând frustrările politice ale celui care conduce liberalii nemțeni, îl asigur că nu voi ceda șantajului mediatic pus la cale în scopul defăimării mele. Îmi rezerv dreptul de a-l acționa în judecată pentru că a inițiat și girat un așa zis „Comunicat de presă“, inclusiv pe autorii acestuia, până voi demonta punct cu punct noianul de minciuni și acuze care mi se aduc.

Nu protejez și nu am protejat pe nimeni, nu facilitez obținerea de funcții de către o persoană sau alta! Nu am intervenit niciodată la vreo instituție în favoarea cuiva, indiferent de gradul de rudenie sau afinitate. Încercarea de a lega numele meu și al instituției pe care o conduc de Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice de la Pângărați e infantilă și sortită eșecului. 

Panaintescu Romeo nu face parte din vreo comisie a Consiliului Județean Neamț, cum în mod mincinos se insinuează în așa zisul „Comunicat de presă“. Precizez că este finul meu încă din 2015, când nu aveam nicio funcție de decizie politică relevantă. În urmă cu opt ani am comis această „faptă gravă“, dar creștină, fără să cer acordul organizației PNL Neamț…! Mai fac precizarea că angajarea sa în cadrul DGASPC s-a făcut cu respectarea legislației muncii în vigoare, în urma unei cereri de transfer pe un post vacant, de pe funcția de director al Căminului de Bătrâni Roznov.  

Și apropos, în final, o problemă de logică și de bun simț: chiar nimeni nu se întreabă cum de nașul, pentru finul, nu a intervenit de pe poziția funcției de președinte al Consiliului Județean, pentru obținerea autorizației de funcționare a centrului respectiv? Vă răspund așa cum am precizat anterior: niciodată nu mi-am folosit influența în avantajul cuiva! Cazul în sine îmi este absolut străin și așa va rămâne pentru mine, indiferent de gradul de rudenie sau afinitate!

PUBLICITATE