Președintele C.J. Neamț asigură redeschiderea Teatrului Tineretului din Piatra Neamț

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban, se implică în problema închiderii Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ pe motiv de lipsă a autorizaţiei de securitate la incendii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După două zile în care instituţia a fost închisă, mâine, 16 noiembrie, va avea loc o şedinţă în care se vor analiza punctual motivele luării acestei decizii şi soluţiile necesare pentru depăşirea situaţiei. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban, a precizat că luni, 16 noiembrie, la prima oră, va avea loc o discuţie cu persoanele cu putere de decizie, pentru a se face tot ce trebuie ca să se poată redeschide Teatrul Tineretului.

Luni, la ora 8, voi avea o întâlnire cu Liviu Timuş – directorul Teatrului Tineretului, cu lt. col. Mihai Mitrea – adjunct al inspectorului şef al ISU Neamţ şi şef al Serviciului Prevenire, cu un director din Consiliul Judeţean şi vom găsi soluţii pentru redeschiderea Teatrului! Nu se poate să rămână situaţia aşa, pentru că motivele care au dus la luarea deciziei de vineri, 13 noiembrie, nu sunt grave. Va veni şi arhitecta care s-a ocupat de restaurarea instituţiei, prin intermediul proiectului mult-discutat, să vedem şi ea ce are de spus, şi sper că într-o săptămână situaţia va reveni la normal. Nu putem închide o asemenea instituţie pentru că a fost pusă o uşă metalică în locul uneia care trebuie să fie de lemn ori pentru că nu corespund legislaţiei nişte sisteme de închidere! Le facem aşa cum cere legea şi redeschidem Teatrul Tineretului pentru public! Sunt prea simple lucrurile ca să nu le putem soluţiona! Decizia închiderii a fost luată pentru a se evita o amendă de la ISU. Situaţia nu e plăcută, dar vom găsi soluţii să o depăşim!“, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

PUBLICITATE