Preot din Neamț, reținut de polițiști după ce a fost prins beat la volan

Un preot din Neamț a fost reținut astăzi, 24 mai, de polițiștii nemțeni după ce a fost prins beat la volan.

Din primele informații, polițiștii rutieri au depistat ieri, 23 mai, în jurul orei 11:00, pe strada Mihai Eminescu din Târgu-Neamț, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce au venit rezultatele analizelor la sânge, unde de obicei valoarea este dublă fața de cea in aerul expirat, polițiștii nemțeni au decis reținerea acestuia.

Preotul nu se află la prima abatere de acest gen. În 2020, presa locală scria despre acesta că ar fi fugit după ce a ajuns cu mașina în șanș. Conform martorilor, acesta s-ar fi aflat în stare avansată de ebrietate.

Anul trecut a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la 9 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe. Totodată, judecătorii i-au interzis să mai conducă timp de 3 luni de zile și l-au obligat la muncă în folosul comunității. (vezi decizia instanței AICI)

Și în anul 2017 același preot a fost urmărit ca în filme de poliție după ce a refuzat să oprească la semnalul agentului de circulație.

„În jurul orei 21.40, în timp ce agenții rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț se aflau în patrulare pe strada Mihail Sadoveanu,  i-au făcut semn șoferului să tragă pe dreapta. Acesta i-a ignorat, așa că mașina de politie i-a luat urma, iar după câteva minute de fugă, au reușit să îl oprească. Nu s-au mirat foarte mult când au observat că la volan era Cezar Barbu, preot paroh în satul Mitocu Bălan, comuna Crăcăoani. Agenții nu l-au iertat pe slujitorul Domnului, nu i-au dat canoane, ci l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. În Ajunul Floriilor, în Postul Mare, acesta gonea pe străzile orașului cu alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, fără să îi pese că pune în pericol viața celorlalți participanți la trafic. Preotul a fost condus apoi la UPU din cadrul Spitalului Orășenesc Sfântul Dimitrie din Târgu Neamț pentru recoltarea probelor biologice. Pentru conducerea unul autovehicul în stare de ebrietate, acestuia i s-a întocmit dosar penal.” – nota la acea dată ziartarguneamt.ro

O faptă similară s-a întâmplat în 2011, când același preot, beat la volan, a încercat să fugă după un accident.

„În seara de 24 iulie, în jurul orei 22.55, prin 112, Politia orasului Tg. Neamt a fost sesizată de N. Vasile, de 22 de ani, din comuna Băltătesti, judetul Neamt, despre faptul că un autoturism i-a acrosat masina, care era parcată în centrul comunei Băltătesti, iar soferul respectivului vehicul nu a oprit continuându-si deplasarea către Tg. Neamt.

În temeiul sesizării, politistii au procedat la identificarea si oprirea în trafic, pe str. Mihail Kogălniceanu, a masinii implicate, la volanul căreia a fost identificat B. Cezar, de 43 de ani, din Tg. Neamt. Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a indicat că bărbatul avea în aerul expirat o concentratie de 0,67 mg/l alcool pur, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal.” – nota informarea IPJ Neamț la acea vreme.

PUBLICITATE