Premoniția unui schit din județul Neamț. Cele patru persoane pictate au devenit sfinți

La Schitul Vovidenia, din județul Neamț, o pictură a transmis un mesaj care s-a împlinit peste zeci de ani. Patru persoane pictate pe pereții bisericii în anii ’60 aveau să devină sfinți în zilele noastre. – conform Antena 3

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Biserica a fost pictată în anul 1968. Pe pereții lăcașului religios au fost pictate patru persoane, ce ulterior, peste zeci de ani, aveau să fie canonizate și să devină sfinți. Este vorba despre Sfântul Daniil Sihastru de la Voroneț, Sfânta Teodora de la Sihla, Sfântul Rafail de la Agapia, Sfântul Ioan de la Râșca.

Sfântul Cuvios Daniil Sihastru și Cuvioasa Teodora de la Sihla au fost canonizați de Biserica Ortodoxă Română în 1992.  Canoniarea Cuviosului Rafael și a Sfântului Ioan de la Râșca a fost aprobată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în 2008.

Iniţial biserica cu zid de piatră nu a fost pictată, fiind împodobită cu frumoase icoane. Prima pictură a interiorului s-a săvârşit în anul 1968-1969, care poate fi admirată şi astăzi. Pictura, realizată în tehnica tempera are mai multe particularităţi. În primul rând este foarte caldă, culori foarte îmbietoare, ceea ce face ca atmosfera din biserică să fie una potrivită pentru interiorizare, pentru rugăciune. Însă ceea ce atrage atenţia este faptul că au fost pictaţi ca sfinţi mulţi ierarhi, cuvioşi, cuvioase, care au fost trecuţi în rândul sfinţilor mult mai târziu, iar unii chiar încă aşteaptă să fie canonizaţi. Bunăoară: Sf. Cuvios Paisie de la Neamţ, Sf. Cuvios Daniil Sihastru de la Voroneţ, Sf. Teodora de la Sihla, Sf. Ioan de la Râşca, Sf. Rafail de la Agapia, etc. – notează schitulvovidenia.com

Schitul Vovidenia este un schit ortodox din judeţul Neamţ, aflat la foarte mică distanţă de Mănăstirea Neamţ. Localizat în comuna Vânători Neamţ, la un kilometru sud-est de Lavra Neamţului, locaşul de rugăciune închinat „Intrării în Biserică a Maicii Domnului” sau popular „Vovidenia” se află la 17 kilometri vest de Târgu Neamţ şi la 61 de kilometri nord de Piatra Neamţ. Schitul aparţine de Mănăstirea Neamţ, alături de schiturile Icoana şi Pocrov. În prezent, la Schitul Vovidenia vieţuiesc 8 călugări alături de egumen (Arhim. Mihail Daniliuc).

PUBLICITATE