Premii și mențiuni pentru elevii nemțeni, la geografie


Sesiunea de comunicări științifice ale elevilor din învățământul liceal pentru disciplina geografie, s-a desfășurat la Hunedoara, în perioada 18-22 iulie 2016 și a avut ca obiective dezvoltarea capacității de comunicare, dialog, dezvoltarea spiritului de competiție și fair-play.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La acest concurs au participat 110 elevi din toată țara, pentru cele trei secțiuni ale concursului: Geografie fizică, Geografie umană și Geografia mediului.

Concursul a avut două etape: prima etapă, pentru evaluarea lucrărilor depuse, a doua etapă, evaluarea prezentărilor realizate de către elevi sub coordonarea profesorilor. Lucrările prezentate trebuie să aibă un conținut științific relevant, și să nu depășească 25 de pagini cu tot cu anexe.

Din județul Neamț au participat 4 eleve care au obținut un premiu și o mențiune acordate de M.E.N.C.S și trei premii speciale, acordate de Societatea de Geografie din România, după cum urmează:

La Geografie Fizică
Galavan I. Silvia Elena, cls. XI-a de la Liceul cu Program sportiv Roman, pregătită de profesor Pătrăuceanu Irina Elena a obținut Premiul special al Societății de Geografie din România cu Lucrarea ‘Relieful antropic din arealul municipiului Roman’.

La Geografie Umană
Nichita V.V. Ștefania Lorena, cls. a-XI-a de la Liceul cu Program sportiv Roman, pregătită de profesor Pătrăuceanu Irina Elena a obținut Mențiune, acordată de MNECȘ și Premiul special al Societății de Geografie din România pentru două participări la etapa națională, cu lucrarea ‘Evoluția spațio-temporală și amenajarea spațiului municipiului Roman în perioada modernă și contemporană’.

Petruț E. Mihaela, cls a-XI-a de lqa Liceul teoretic ‘Vasile Alecsandri’ Săbăoani, pregătită de Rusu Simona, Gligor Liliana, a obținut Premiul al III-lea, acordat de MENCȘ, cu lucrarea ‘Migrația externă a populației comunei Săbăoani și consecințele migrației’.

Melinte V. Nicoleta cls. aX-a la Liceul ‘Vasile Conta’ Tîrgu Neamț, pregătită de profesor Nuțu Gheorghe — Ghiocel, a obținut Premiul special al Societății de Geografie din România cu lucrarea ‘Navetismul în aria de influență a orașului Tîrgu Neamț’,

SINCERE FELICITĂRI ELEVILOR PARTICIPANȚI ȘI PROFESORILOR COORDONATORI!

Comunicat ISJ Neamț

PUBLICITATE