Premierul Tudose sugerează ca părinţii care nu-şi vaccinează copiii să fie decăzuţi din drepturi

Părinţii care nu îşi vaccinează copiii ar trebui decăzuţi din drepturi, a sugerat premierul Mihai Tudose, într-o declaraţie de presă, miercuri, 26 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit premierului, există părinţi care au fost decăzuţi din drepturi pentru lucruri mai puţin grave decât refuzul de a-şi vaccina copiii.

„Din punctul meu de vedere, personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea și pune în pericol, inconștient, viața copilului, decide el asupra copilului, dacă copilul respectiv face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecția copilului — iertați-mă, alți părinți sunt decăzuți din drepturi pentru fapte mult mai puțin grave. Când un părinte își condamnă practic copilul la moarte, iertați-mă, nu știu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părintești”, a afirmat Tudose, notează Agerpres

Tudose i-a cerut ministrului Sănătații, Florin Bodog, să găsească soluții pentru rezolvarea crizei vaccinării în România. Bodog ar urma să prezinte tot astăzi soluțiile.

PUBLICITATE