Premierul României, Nicolae Ciucă, vizită de lucru în judeţul Neamţ (VIDEO)

Prim-ministrul Nicolae Ciucă se află astăzi, 5 mai, într-o vizită de lucru în judeţul Neamţ.

Prima oprire a premierului a fost la Roman, unde a participat la o întâlnire cu elevii olimpici și profesorii coordonatori de la Colegiul Național Petru-Rareș (Piatra-Neamț) și de la Colegiul Național Roman Vodă (Roman).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„I-am felicitat pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare în domenii multiple – matematică, informatică, robotică, biologie, chimie, limbi străine. Prin muncă, perseverenţa şi profesionalism au reuşit să facă istorie. I-am premiat pentru meritele obţinute atât prin propriul efort, dar şi prin susţinerea părinţilor, cadrelor didactice şi a mediului social care au făcut posibile aceste rezultate de excepţie şi o educaţia frumoasă”, a afirmat Nicolae Ciucă

Prim-ministrul a reamintit că începând din anul 2022 Guvernul a majorat premiile acordate tinerilor care fac performanţă la competiţiile şcolare şi sportive tocmai pentru a le recunoaşte acest efort susţinut şi curajul de a-şi alege atât de devreme ceea ce vor să facă în viaţă.

Consider că este responsabilitatea Guvernului să ofere cadrul general care să motiveze şi încurajeze profesorii, elevii, familiile să susţină performanţa şi educaţia tinerilor. În Parlament sunt dezbătute şi aprobate legile educaţiei, rezultat al unor ample consultări, care se vor constitui într-un suport pentru reformarea şi modernizarea învăţământului. În scurt timp noul pachet va fi aprobat, promulgat şi vom reuşi astfel să punem în practică Proiectul „România Educat㔄, a afirmat Ciucă.

Totodată, el şi-a exprimat convingerea, în calitate de premier, că educaţia, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta şi de acum încolo pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor.

Pe parcursul vizitei, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din zona Roman, dar a făcut un tur și la trei fabrici importante din județ: Petra Pavaj, Termoplast și Merlins Aqua, la ultima dintre ele organizând și o conferință de presă.

Ne apropiem de finalul unei vizite de lucru pe care am efectuat-o în județul Neamț. Am început activitatea cu o activitate care m-a bucurat și ne-a bucurat foarte mult pentru că am fost onorați să ne vedem cu elevii din județul Neamț care au performat la olimpiadele naționale și internaționale și am avut posibilitatea să le mulțumesc personal atât doamnelor și domnilor profesori cât și elevilor și bineînțeles familiilor pentru că au reușit să genereze atât de multă ambiție și atât de multă preocupare pentru excelență, pentru a concura pe domeniile pe care le îndrăgesc fiecare dintre ei și să obțină astfel de rezultat. Este un exemplu foarte bun pentru ceea ce înseamnă legătura aceasta între familie școală comunitate și încă o dată nu pot decât să le mulțumesc și să îi felicit pe toți încă o dată.

Apoi am ales să merg la trei companii cu capitalul românesc, trei companii care au unele dintre la o beneficiat de ajutor de stat altele de liniile de finanțare europene și sunt foarte bucuros să evidențiezi mândria atât a conducătorilor companiilor cât și a celor care lucrează acolo, că realizează acele produse pe care se pune eticheta produs în România.

Este de asemenea oportunitate să vedem în realitate ce se întâmplă, cum se întâmplă, care sunt nevoile, cum putem să îmbunătățim deciziile politicile guvernamentale, astfel încât să sprijinim inițiativa și să putem să asigurăm acele condiții ca afacerile românești să se dezvolte să poată să prindă consistență și să avem cu adevărat cu ce ne mândri. – e transmis premierul în cadrul conferinței de presă.

Programul vizitei lui Nicolae Ciucă în Neamț continuă cu o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri, fermieri, crescători de animale, firme din domeniul silvic, dar și o ședință a Colegiului Director Județean PNL Neamț, ambele desfășurându-se la Târgu-Neamț.

 

PUBLICITATE