Premierul României, Nicolae Ciucă, și-a anunțat demisia. Urmează numirea noului premier, Marcel Ciolacu

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că demisionează din funcția de prim-ministru astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală, așa cum a fost stabilit în protocolul coaliției de guvernare.

Odată cu demisia lui Ciucă se intră în calendarul pentru învestirea Guvernului Ciolacu.

„„În urmă cu două săptămâni am ieșit în declarații comune liderii Coaliției și ne-am asumat că rotativa nu se produce pe 25 mai, ci ne continuăm resposabilitatea să închidem conflictul de muncă din Educație…

Prin OUG de astăzi nu am făcut nimic altceva decât să convenim toate aceste măsuri rugând sindicatele să înțeleagă faptul că este nevoie de măsuri care să fie sustenabile, care să nu fie populiste și care să reprezinte decizia politică responsabilă, atât în interes public, cât și în interesul dascălilor.

Considerat fiind că acest conflict a fost încheiat și așa cum mi-am asumat și ne-am asumat la nivelul Coaliției, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim ministru al Guvernului României”, a declarat Nicolae Ciucă.

Noul Executiv ar urma să fie instalat la Palatul Victoria până la finalul acestei săptămâni.

„Vom avea un guvern interimar, care va funcționa până în momentul în care va fi învestit noul Guvern, care sperăm să fie învestit până la finele săptămânii”, a mai spus Nicolae Ciucă.

PUBLICITATE