Premierul Orban: Teatrele, cinematografele şi restaurantele se redeschid de la 1 septembrie

Teatrele, cinematografele şi restaurantele îşi vor relua activitatea în spații închise, începând cu 1 septembrie, a anunțat, astăzi, premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

De la 1 septembrie vom permite reluarea activității spectacolelor și concertelor în spații închise, în cinematografe, în teatre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, se vor adopta regulile pentru reluarea activității pentru restaurante în spații închise, restaurante ale hotelurilor, ale pensiunilor și motelurilor.„, a declarat Orban.

Acesta a precizat că decizia va fi luată în Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Decizia va fi transpusă în hotărâre de guvern până la data de 1 septembrie, a mai spus premierul.

Acesta a precizat că va fi nevoie și de un ordin comun al Ministerului Culturii cu Ministerul Sănătății, care ar urma să fie pus în dezbatere publică de vineri. În privința activităților de servire a mesei în spații închise, va fi necesar un ordin comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei și președintele ANVSA.

Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici care își vor relua activitățile să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări”, a mai spus Orban.

PUBLICITATE