Premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion

Premierul Florin Cîțu a anunțat în această seară demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion (USR).

Premierul a trimis cererea de revocare președintelui Klaus Iohannis, iar Lucian Bode va fi ministrul interimar al Justiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se ocupă modernizării României.

Stelian Ion nu în coaliție, nu și-a dus la bun sfârșit proiectele, precum desființarea SIIJ.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu vrei să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului. Nu voi permite ca poporul Român să fie șantajat. Nu accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze” – a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai făcut un apel la USR-PLUS să nu iasă de la Guvernare.

Demiterea ministrului justiției vine după ce astăzi a fost anulată ședința de Guvern pentru că reprezentanții USR PLUS au decis să nu participe deloc, amenințând că se vor retrage de la guvernare în cazul în care premierul insistă să adopte programul de finanțare locală („Anghel Saligny”) fără să țină cont de propunerile lor.

Pentru că intenționa să adopte programul Anghel Saligny cu votul secretarilor de stat, reprezentanții USR PLUS chiar au lansat un apel, cerându-i public premierului „să nu arunce țara într-o criză”.

PUBLICITATE