Premierul Cîțu, despre închiderea magazinelor la ora 18:00 – „Lucrurile rămân așa pentru că dau rezultate”

Premierul Florin Cîțu a declarat astăzi că măscura închiderii magazinelor la ora 18.00 „dă rezultate” iar lucrurile vor rămâne „așa cum sunt”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Am discuţii permanente cu reţelele de magazine, am discutat şi înainte de a lua această decizie, nu a fost discutată ora, mi s-a cerut doar puţin timp pentru a pregăti. Noi am cerut de la magazine respectarea unor anumite norme în interior.

Am avut o discuţie permanentă cu retailerii, ei înţeleg foarte bine situaţia prin care trece România şi au fost alături de noi şi anul trecut, când am trecut prin starea de urgenţă.

acest moment lucrurile rămân așa cum sunt pentru că dau rezultate”, a afirmat premierul.

Totodată, Cițu a subliniat faptul că măsura de a închide magazinele de la ora 18.00 acolo unde incidența cazurilor este ridicată a dus la o scădere a ratei de pozitivare cu Covid-19, tocmai pentru că mobilitatea, factorul principal prin care se răspândește virusul, a fost limitată.

Am văzut situația economiei din România dacă nu făceam nimic. Am văzut cum numărul persoanelor infectate a crescut de la 2-3 mii pe zi, la 6 mii în doar câteva zile.

Studiile specialiștilor ne spun că mobilitatea este factorul prin care se răspândește cel mai mult virusul iar prima măsură luată de toate țările din Uniunea Europeană a fost aceea de a reduce mobilitatea.

Vedem că după ce am luat această măsură avem un platou, chiar o scădere a ratei de pozitivare, asta înseamnă că ceva impact a existat”, a mai adăugat Florin Cîțu.

În ceea ce privește cozile care s-au format de la intrarea în vigoare a noilor restricții ce privesc operatorii economici, premierul a anunțat că așteaptă o analiză pentru a se vedea dacă acestea s-au datorat perioadei de sărbători sau orei de închidere a magazinelor.

PUBLICITATE