Premieră în România. Un câine a primit cadou o maşină de serviciu


Odek, cel mai cunoscut câine din Neamț și care a fost desemnat cel mai bun câine poliţist în 2015 a primit în dar o maşină de serviciu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După ce a câștigat tiltul de Câinele Polițist al Anului 2015, Odek a mai reușit o premieră pentru România: este primul câine care are mașină proprie. În dotarea Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț a intrat un autovehicul Dacia Dokker Van, neinscripționat, achiziționat prin programul HERCULE II 2013, finanțat de OLAF-CE, în cadrul proiectului Întărirea capacității operaționale a unităților de poliție ce folosesc câini de urmă în lupta împotriva contrabandei și contrafacerii produselor din tutun”.

Autovehiculul este dotat cu două cuști pentru transportul câinilor de serviciu având specializare în detectarea produselor din tutun. Beneficiarul acestui autoturism este câinele ODEK, specializat pentru detectarea produselor de tutun și care este folosit de către Serviciul Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

sursa articol romaniatv.net

PUBLICITATE