Prefectura Neamț: Ședință de Urgență în urma incendiului din Piatra-Neamț (27 iulie)

Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a condus joi, 27 iulie 2017, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care a fost prezentat un raport al ISU ”Petrodava” Neamț cu privire la intervenția de stingere a incendiului izbucnit, în aceeași zi, la mansarda imobilului de pe strada Viorelelor din Piatra-Neamț. Totodată au fost discutate și măsurile care urmează să fie luate pentru a sprijini persoanele ale căror apartamente au fost deteriorate și nu mai pot fi locuite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

”Specialiștii Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț au început o expertizare tehnică a imobilului pentru a vedea în ce măsură a fost afectat și care sunt măsurile ce trebuie luate pentru ca oamenii să fie în siguranță. Am solicitat Primăriei Piatra-Neamț să găsească soluții pentru a caza și asigura masa pentru proprietarii apartamentelor care nu pot fi deocamdată locuite, și care doresc acest lucru. Totodată am discutat cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care și-a arătat întreaga disponibilitate pentru a sprijini instituțional persoanele afectate. Vreau să felicit reprezentanții ISU Neamț pentru modul în care au intervenit și de asemenea mulțumesc celor de la Inspectoratul Județean de Poliție, Jandarmerie și Poliția Locală pentru cooperare”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Vezi și Primăria Piatra-Neamț, hrană, cazare și sprijin financiar pentru victimele incendiului de astăzi (27 iulie)

În cadrul ședinței extraordinare a CJSU Neamț, inspectorul șef al ISU ”Petrodava” Neamț, lt-col Mihai Ciprian Mitrea a făcut o prezentare a intervenției.

Astfel, apelul la 112 a fost făcut la ora 13.04 iar la ora 13.08, primele echipaje ale ISU Neamț interveneau deja la fața locului. La ora 14.20, incendiul a fost lichidat.

Imobilul afectat are 2 scări cu 32 de apartamente. O parte dintre proprierari s-au autoevacuat, 6 persoane au fost evacuate de pompieri iar pentru 2 persoane, situate la etajul al treilea, care refuzau să fie evacuate, s-a solicitat sprijinul jandarmilor. În final, cele 2 persoane au fost și ele evacuate.

În urma incendiului nu a fost nevoie de intervenția cadrelor medicale pentru nici o persoană.

Vezi foto/video – INCENDIU la un bloc din Piatra-Neamț. Tot acoperișul e cuprins de flăcări

PUBLICITATE