Prefectura Neamț – pregătiri înainte de alegeri


Prefectul judeţului Niculina Dobrilă, alături de subprefectul, Iulian Jugan şi de membrii Comisiei Tehnice Judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor parlamentare, constituită prin ordin al prefectului, a participat, astăzi 8 noiembrie a.c.,  la videoconferinţa condusă de ministrul afacerilor interne, Ioan Dragoş Tudorache.  

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul videoconferinţei au fost trecute  în revistă etapele deja realizate în activitatea de organizare a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor şi au fost enunţate acţiunile imediat următoare, atrăgându-se  atenţia asupra necesităţii realizării tuturor activităţilor în termenele prevăzute în calendarul aprobat prin hotărâre de Guvern şi a respectării  cu stricteţe a prevederilor legale, fără implicări de altă natură decât cea strict de asigurare a cadrului necesar desfăşurării unor alegeri corecte.

La nivelul judeţului Neamţ, până în prezent, au fost realizate toate activităţile din calendar, principalele acţiuni referindu-se la constituirea Comisiei tehnice judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor parlamentare, instruirea primarilor şi a secretarilor localităţilor privind atribuţiile ce le revin în organizarea procesului electoral,  completarea Biroului Electoral Judeţean cu reprezentanţii partidelor şi alianţelor politice, constatarea rămânerii definitive a candidaturilor, transmiterea de solicitări autorităţilor locale pentru comunicarea numărului de secţii de votare organizate precum şi a numărului cabinelor de vot.

Totodată, prin procedura de achiziţie publică,  a fost contractat serviciul de tipărire a celor 1.040.000 buletine de vot  cu firma SC Tipo Lidana din Suceava.

  „Până acum nu am întâmpinat probleme în activităţile specifice organizării alegerilor. Mâine, 9 noiembrie, va avea loc tragerea la sorţi a stabilirii ordinii în care se tipăresc numele candidaţilor pe buletinele de vot. Imediat după ce va fi stabilită ordinea candidaţilor va fi demarată activitatea de realizare a machetelor buletinelor de vot, care după ce vor fi finalizate se vor transmite firmei câştigătoare, pentru tipărire. Totodată va fi ridicată de la ANRSPS Unitatea teritorială Podoleni, cantitatea de 22 de tone de hârtie necesară pentru buletinele de vot,  care va trimisă aceleiaşi firme. De asemenea se lucrează la stabilirea necesarului de ştampile cu menţiunea VOTAT a precizat prefectul judeţului.

D.M.B.
PUBLICITATE