Prefectura Neamț: Ce alimente vor fi distribuite elevilor şi preşcolarilor în anul şcolar 2018-2019

Astăzi, 10.05.2018, a avut loc întâlnirea Comisiei Judeţene Neamţ pentru aplicarea  prevederilor H.G. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli 2017-2023. – informează un comunicat semnat de Prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În conformitate cu prevederile art. 18 alin (3) din H.G. 640/2017 privind aprobarea Programului pentru şcoli al României pentru perioada 2017-2023, membrii Comisiei constituite prin O.P. 87/2018 au fost invitaţi la o primă reuniune, pentru a decide asupra listei produselor și a frecvenţei cu care vor fi împărţite.

Este o etapă obligatorie, premergătoare elaborării documentaţiei necesare pentru organizarea licitaţiei de atribuire contractelor de furnizare de fructe și legume proaspete, lapte şi produse lactate şi de produse de panificaţie.

Produsele ce vor fi distribuite elevilor şi preşcolarilor din judeţ şi frecvenţa cu care vor fi împărţite acestea pentru anul şcolar 2018-2019:

  • Luni – produs lactat şi corn/baton;
  • Marţi – lapte şi corn/baton;
  • Miercuri – lapte şi corn/baton;
  • Joi – măr şi biscuiţi/covrigi;
  • Vineri – măr şi biscuiţi/covrigi.

Inspectorul Şcolar General al ISJ Neamţ şi directorul DSP Neamţ au confirmat că variantele propuse sunt fezabile şi cu cele mai mici riscuri pentru sănătatea copiilor destinatari, drept pentru care toţi membrii comisiei au aprobat structura produselor şi graficul de distribuţie săptămânal.

În plus, la propunerea reprezentantului Oficiului Fitosanitar Neamţ s-a dispus ca după atribuirea contractului pentru furnizarea produsului “ măr ”, să fie prelevate probe pentru determinarea indicatorului reziduuri de pesticide,  în vederea asigurării sănătăţii copiilor.

PUBLICITATE