Prefectul Vlad Angheluță încearcă suspendarea primarului Dragoș Chitic


Prefectul Vlad Angheluță încearcă suspendarea primarului municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic. În urma a două sesizări primite de la un cetățean „interesat” de problemele urbei Piatra Neamț, prefectura Neamț încearcă să rezolve cu celeritate problema acestuia, care cere reglemetări privind situația politică a primarului Dragoș Chitic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Angheluta & ChiticÎn principal, în vizorul „cetățeanului” este primarul municipiului Piatra Neamț care a devenit independent, ulterior apărând în barca PNL. Prefectul Angheluță a urgentat o corespondență către Partidul Național Liberal filiala Neamț prin care cere date despre situația primarului Dragoș Chitic, dacă acesta este membru PNL sau nu.

Astfel, bazându-se pe prevederile Ordonanței 55 (care a fost declarată neconstituțională), privind migrarea aleșilor locali, primarul s-ar afla în situația în care și-a schimbat apartenența politică. În concluzie, prefectul ar avea motive să-i elibereze ordinul de demitere din funcția de primar.

La rândul său, primarul Dragoș Chitic a declarat că „toate acțiunile mele au respectat prevederile legale. Nu am încălcat nicio lege. Sper ca domnul prefect să respecte legea și să nu execute comenzi politice.”

PSD a mai încercat anul trecut de 2 ori să pună mâna pe primăria Piatra Neamț, ambele încercări fiind sortite eșecului, ultima speranță a celor de la PSD stând în pixul prefectului. Dacă aceasta din urmă reușește, primarul poate contesta în contencios-administrativ lucru care ar duce la încă 2-3 luni de instabilitate politică în Piatra Neamț.

PUBLICITATE