Prefectul Niță, despre problema urșilor din comuna Al. cel Bun: „Indolența și nepăsarea la cote alarmante!”

Primarul comunei Alexandru cel Bun este acuzat de prefectul de Neamț, Adrian Niță, că ignoră pericolul adus de urșii care au început să apară zilnic în localitate.

Adrian Niță a transmis că, deși a organizat ședințe informative, primarul a refuzat să coopereze cu autoritățile și să acționeze conform legislației în situații de acest gen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Chiar și în această seară, în jurul orei 20:00, a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani.

Astfel, în contextul acestei situații, prefectul a anunțat luarea unor măsuri urgente, notificând autoritățile implicate și dispunând trimiterea Corpului de Control al Prefectului la Primărie.

„Indolența și nepăsarea la cote alarmante!

Deși am organizat câteva ședinte informative încă din lunile iulie – august, la care a fost prezent și primarul comunei Alexandru cel Bun, acesta sfidează autoritățile și legea, tratând cu indiferență problema urșilor care au început să terorizeze locuitorii comunei.

De mai bine de o săptămâna, în fiecare zi, urșii își fac apariția în intravilanul localității, însă primarul refuză pur și simplu să le răspundă reprezentanților jandarmeriei, deși potrivit legislației în vigoare, este conducătorul echipei de intervenție ce trebuie să acționeze în astfel de situații.

În urma apelurilor de urgență ale locuitorilor, jandarmii au încercat să îl contacteze pe primar pentru constituirea echipei de intervenție, dar nici telefoanele repetate, nici mesajele Roalert nu pot perturba odihna edilului căruia pare să nu îi pese că angajații și pacienții Sanatoriului de la Bisericani ori locuitorii comunității din zonă nu mai pot ieși din case după asfințitul zilei. Nu îi pasă nici de cei care trebuie să meargă dimineata la lucru sau de copiii care trebuie să ia microbuzul școlar chiar din stația ce se află în proximitatea locului frecventat de urși. Nici dumnealui și nici viceprimarului.

Am dispus astăzi ca reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei să îi notifice de urgență cu privire la faptul că nu își îndeplinesc obligațiile legale, iar dimineață voi trimite Corpul de Control al Prefectului la Primaria Alexandru cel Bun pentru a verifica dacă prevederile ordonanței 81/2021 sunt respectate.” – a transmis Adrian Niță

PUBLICITATE