Prefectul a oferit pască și cozonac copiilor ucraineni cazați în Neamț (FOTO)

50 de cozonaci și 30 de păști au fost împărțite copiilor ucraineni din centrele de agrement de la Oglinzi (Târgu-Neamț) și de la Cozla (Piatra-Neamț). – a transmis prefectul județului Neamț, Adrian Niță

În cele două centre sunt 120 de copii (70 la Oglinzi și 50 la Cozla).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„La Oglinzi, actori de la Teatrul Tineretului le-au oferit momente vesele, iar noi am vopsit ouă împreună cu ei.” – a spus Adrian Niță

Zilele trecute au fost in excursii la Cetatea Neamțului și la Casa lui Ion Creangă din Humulesti, iar săptămâna viitoare vor vizita rezervația de zimbri.

Atât cei cazați la Oglinzi cât și cei cazați la Cozla, precum și orice alți copii din Ucraina care se afla in județul nostru, vor putea viziona gratuit, în perioada următoare, câteva spectacole cu subtitrare create special pentru ei de către actorii Teatrului Tineretului.

„N-am crezut vreodată că voi trăi o astfel de experiență pe cât de frumoasă, pe atât de tristă, de emoționantă!

Pentru a-i introduce în spiritul Sărbătorilor Pascale, am vopsit ouă roșii împreună cu copiii din Ucraina, care sunt cazați la centrul de agrement de la Oglinzi.

Am văzut multe până acum, dar atâtea mânuțe harnice, ochi vioi și emoție, nu!

Poate Dumnezeu, știind prin ce chinuri a trecut Fiul Său, are toată grija de copiii unor părinți care au lăsat totul în urmă și cu puii lor în brațe au fugit din calea războiului și a făcut posibilă această întâlnire frumoasă.

Pentru că au fost harnici, Iepurașul de Paște le-a împărțit copiilor 50 de cozonaci și 30 de păști.

Tot pentru a le crea o zi deosebită, câțiva
actori de la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț le-au oferit momente vesele.

Nu știu dacă acei copii, în timp ce vopseau ouă, se gândeau la cum au pregătit Paștele anul trecut, dar eu sper să se termine mai repede războiul și următoarele Sărbători Pascale să le petreacă acasă la ei, cu toți ce dragi alături!

Doamne, ai grijă de noi toți!” – a mai transmis prefectul Adrian Niță

PUBLICITATE