Poveste emoționantă a unui polițist, nepotul unei refugiate de război, care nu a putut rămâne indiferent la situația din Ucraina

Poveste emoționantă a unui polițist (nepotul unei refugiate care în urmă cu 78 de ani a fugit din calea războiului) care acum nu a putut rămâne indiferent la situația din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Ramona Ciofu, a transmis astăzi povestea care leagă acest polițist de drama prin care trec refugiații ucraineni în această perioadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„M-am gândit mult cum să vă aștern această poveste. Cum să surprind în vorbe emoțiile, lacrimile, durerea și bucuria, toate trăirile la care cu atât de multă generozitate, am fost făcuți părtași.

Povestea începe în urmă cu 78 de ani, atunci când o fetișcană de 12 ani fugea de mână cu surioara ei din calea războiului, din Chișinău în România.

Această fetișcană a lăsat în urmă tot, a pornit de la zero spre o lume complet nouă, în Buhuși și a încercat, zi de zi, să își transforme durerile în bucurii.

Au trecut anii iar fetișcana a devenit femeie…mamă…bunică…amintire.

Nepoții au fost cei cărora le-a povestit mereu, cu lacrimile ascunse de broboadă, cum a redescoperit bucuria și frânturi din durerea mută pe care a purtat-o mereu în suflet, de la 12 ani.

Unul dintre nepoții acestei fetișcane este colegul nostru. Comisarul de poliție Șiclovan Radu Marian este polițist și om bun, ambele împletite în șiraguri de povești, de povețe și de trăiri.

Acum aproape două săptămâni, a auzit despre durerea unei mame care a lăsat în urmă tot, care și-a îmbrățișat pe suflet soțul, și-a luat copiii de mână și a fugit, pas cu pas, spre o lume complet nouă, din Ucraina în România.

Nimic nu e întâmplător, poveștile bunicii au răsunat, ca un clinchet de clopoțel, căpătând un nou sens pentru Radu.

De două săptămâni o mamă, o fetișcană de 12 ani și un băiețandru de 15 ani își împletesc povestea cu cea a lui Radu… și bunica dincolo de albastrul cerului zâmbește.

Și noi am zâmbit și ne-am bucurat că am împărtășit împreună un moment important, ziua mămicii… dar mai ales momente de speranță și de umanitate.

Dacă am pierdut tot, dar ne avem unii pe alții, suntem bogați… cei mai bogați.” – este mesajul transmis de Ramona Ciofu

PUBLICITATE