Poșta Română transportă gratuit ajutoare umanitare în Ucraina. Unde se colectează ajutoarele în Neamț

Compania Națională Poșta Română continuă să se implice în sprijinul cetățenilor afectați de criza umanitară din Ucraina.

Donațiile se pot face sub forma produselor din următoarele categorii:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

•Alimentare neperisabile (apă, conserve, alimente ambalate etc);
•Produse de igienă (scutece, șervețele umede dezinfectante, hârtie igienică, absorbante, etc);
•Îmbrăcăminte și încălțăminte (femei/bărbați/copii, îmbrăcăminte termică, mănuși, rucsacuri, încălțăminte în condiție bună/noi etc);
•Suport (perne, corturi, saltele, tacâmuri, binocluri, paturi pliabile, baterii portabile cu capacitate mare, stații walkie-talkie, stații radio emisie recepție, camere cu termoviziune etc);
•Produse din categoria celor de încălzire și de iluminat (corturi, pături termice, saci de dormit, radiatoare electrice sau alte mijloace de încălzire, lanterne, lumânări, lămpi etc);
•Echipamente medicale de susținere a răniților (trusă de prim ajutor, scaune cu rotile pliabile și cadre destinate persoanelor cu deficiențe locomotorii, bastoane etc).

Pentru eficientizarea procesului de colectare, donatorii sunt rugați să sorteze separat produsele pe fiecare dintre categoriile menționate mai sus și să le ambaleze după modelul unui colet trimis prin serviciul de curierat.

Cetățenii sau ONG-urile care doresc să trimită ajutoare umanitare în Ucraina, au la dispoziție centrele județene dedicate acestei campanii, care vor prelua coletele. Produsele vor fi transportate către cele patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, de unde vor fi preluate de Poșta Ucraineană – Ukrposhta și distribuite acolo unde este nevoie.

În județul Neamț se vor colecta ajutoare la oficiul poștal nr 3 situat pe strada Gării nr. 3 din municipiul Piatra Neamț.

Programul de lucru este de luni până vineri în intervalul orar 09:00-19:00.

PUBLICITATE