Pompierii, mobilizați pentru stingera incendiilor de vegetație în mai multe localități

În data de 23.02.2023, echipele ISU Neamț, împreună cu SVSU, au fost mobilizate pentru a stinge mai multe incendii de vegetație uscată în localitățile Bașta, Vulpășești, Poienari, Ștefan cel Mare și Càrligi. Flăcările, care au devastat suprafețe considerabile de teren, au fost provocate de focul deschis în spații deschise.

„În data de 23.02.2023 , forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț și SVSU au intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată astfel:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • în localitatea Bașta din comuna Secuieni unde au ars aproximativ 400 mp de vegetație uscată;
  • în localitatea Vulpășești din comuna Sagna unde au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată;
  • în comuna Poienari unde au ars aproximativ 25000 mp de vegetație uscată;
  • în localitățile Ștefan cel Mare și Càrligi din comuna Ștefan cel Mare unde au ars aproximativ 2000 mp de vegetație uscată.” – a transmis ISU Neamț

Potrivit pompierilor, cauza acestor incendii a fost identificată ca fiind utilizarea focului deschis în spații deschise.

Autoritățile reamintesc cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă, cu excepția cazurilor în care aceasta se impune ca o măsură de carantină fitosanitară.

„Reamintim faptul că incendiile de vegetaţie uscată se pot propaga la locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri etc., punând în pericol viața oamenilor și provocând pagube materiale.

De asemenea, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor.” – mai spune ISU Neamț

PUBLICITATE